Karlı engelleri aşan aşı ekibi!

Zorlu kış şartlarının etkili olduğu Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde karla kaplı yolları aşarak köylere ulaşan mobil sağlık ekipleri, özellikle yaşlı ve hastalara evlerinde Kovid-19 aşısı yapmaya devam ediyor.

Haberler 23.03.2022 - 02:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda Kovid-19 ile mücadelede görev yapan salk ekipleri, zorlu k artlarnn etkili olduu Kulp ilçesinde karl yollar ap krsaldaki vatandalara sunduu a hizmetini sürdürüyor.

ki doz alama orannn yüzde 64,3 olduu Diyarbakrda l Salk Müdürlüünce oluturulan mobil ekipler, çetin k koullarnn devam ettii krsal kesimlerde toplumsal bakla katk sunmak için alama hizmetini aksatmyor.

Olumsuz hava koullarnn etkili olduu Kulpta yolu karla kapl krsal mahallelere de güçlükle ulaan ekipler, salk kurulularna gidemeyen özellikle yal ve hastalarn alarn evlerinde yapyor.

Yuvack köyünde de ekipleri karlarnda gören vatandalar, salk hizmetinin evlerine ulatrlmasndan büyük mutluluk yaad.

- Alamay talepler dorultusunda ilerlettik

Kulp lçe Salk Müdürü Dr. Azad Bozhan, l Salk Müdürlüünce kendilerine günlük olarak gönderilen liste dorultusunda vatandalara a hizmeti sunduklarn söyledi.

Kulpun Diyarbakrn en uzak ilçesi olduunu ifade eden Bozhan, lçe dalk bir araziye sahip olduu için özellikle yallarmz hastaneye veya aile hekimlerine giderek a yaptrmakta zorluk çekiyordu. Saha ekiplerimizi devreye soktuk. Bu süreçte l Salk Müdürlüü, Bakanlmz ve Kulp Kaymakaml üzerinden araç ve personel destei verildi. Alamay talepler dorultusunda ilerlettik. Vatandalar hizmeti ayaklarna götürdüümüz için mutlu. diye konutu.

Bozhan, gidilen köylerde salk ekiplerinin sadece ayla ilgili çalma yürütmediini, dier hastalklar konusunda da vatandalara yardmc olduunu dile getirerek, kronik rahatszlklarla ilgili ikayetler için de ekiplerin ilemler yürüttüünü aktard.

Vatandalarla yüz yüze gelmek bizim için de iyi bir süreç oldu. diyen Bozhan, sabah baladklar alama çalmalarnn, ulamn güçlükle yapld yerleim birimlerinde kimi zaman geceye kadar sürdüünü kaydetti.

- Baz yerlere ulam yok, yeri geliyor yürüyoruz

A ekibindeki hemirelerden Maallah Miran, kar k demeden, hava durumu elverili olmasa dahi alama çalmalarna devam ettiklerini söyledi.

Bugün de karl yollardan geçerek bu köye geldik. Baz yerlere ulam yok. Yeri geliyor yürüyoruz. Daa trmandmz oluyor. Ama sonucunu görünce o mutluluk bize yetiyor. ifadelerini kullanan Miran, vatandalarn güler yüzünün her eye bedel olduunu dile getirdi.

Miran, Halkmz gayet misafirperver. Gittiimiz yerlerde gayet iyi karlandk. Pandemiyi bu ekilde bitirmeyi umuyoruz. dedi.

- Vakalarmz bu alar sayesinde çok azald

Hemire Gamze Okay da 6 yldr Kulp lçe Salk Müdürlüünde görev yaptn, son 2 senedir de Kovid-19 a ekibinde yer aldn belirtti.

Salk hizmetini vatandan ayana götürmeye çaltklarn, 2 yldr en ücra köylere kadar giderek a çalmas yürüttüklerini anlatan Okay, Vatandalarmz bundan çok memnun. Onlar memnun olduu için biz de çok mutlu oluyoruz. Onlarn yüzlerinin gülmesi bizim için yeterli. Onlar mutlu gördüümüz için çok seviniyoruz. ifadelerini kulland.

Okay, devletin kendilerine bu hizmeti sunmalar için bütün imkanlar saladn aktararak, Alama sayesinde bu sürecin sonuna gelmi görünüyoruz. Vakalarmz bu alar sayesinde çok azald. çok ükür kurtulmak üzereyiz. nallah yakn zamanda bitecek. eklinde konutu.

- Devletimize teekkür ediyorum

Yuvack köyünde oturan vatandalardan 75 yandaki Ekrem Oruç, salk ekipleri sayesinde evinde u ana kadar 4. asn yaptrdn söyledi.

Oruç, Allah raz olsun onlardan, Cumhurbakanmzdan ve Salk Bakanmzdan. Devletimize teekkür ediyorum. dedi.

81 yandaki Eref Baran da a ekiplerinin köye ulatrd salk hizmetinden duyduklar memnuniyeti dile getirerek, emei geçen herkese teekkür etti. (AA)

Ana Sayfaya Git