Karpuz'da 56 kilo rekoru!

Diyarbakır'da "kültür ve karpuz tanıtım etkinliği" düzenlendi. Etkinlik kapsamında düzenlenen karpuz ağırlık yarışmasında 56,2 kilogram karpuzla birinci olan üretici ödüllendirildi

Haberler 11.09.2020 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Kültür ve karpuz tantm etkinlii kapsamnda gerçekletirilen yarmada, yetitirdii 56,2 kilogram karpuzla birinci olan üretici ödüllendirildi.

Diyarbakr karpuzunun tantm amacyla Tarm ve Orman l Müdürlüü bahçesinde düzenlenen etkinlikte, Tarm Korosu tarafndan Türkçe ve Kürtçe türküler seslendirildi.

Sur Kaymakam Abdullah çiftçi, etkinlikte yapt konumada, dünya üzerinde tarmn ilk yapld yerlerden biri olan Diyarbakrn üretimin ve bereketin ad olduunu söyledi.

Karpuzun Diyarbakrn marka deerlerinden biri olduunu belirten çiftçi, ehrin güzel deerlerle anlmaya hak ettiini dile getirdi.

ehrin her sokanda ayr bir kültür ve deerin bulunduunu vurgulayan çiftçi, Bu ehrin güzelliklerini tüm dünya ile paylamamz lazm. Bunun için güvenlik ve huzur en önemli argümanmz. Bu ehrin huzurunu korudukça kentin güzelliklerini paylaabiliriz. Bu ehir 5 milyon turisti hak ediyor. Bu potansiyele sahip. ifadelerini kulland.

BU DEERN KORUNMASI VE GELTRLMES GEREKYOR

l Tarm ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar da Diyarbakr karpuzunun tantm ve bu üretimin devam ettirilmesi için etkinliin düzenlendiini belirterek, salgn dolaysyla daha az katlmla etkinliin yapldn söyledi.

Kentin tarm ve hayvanclk alannda ülkede ilk 5 il arasnda bulunduunu kaydeden Atalar, büyük bir tarmsal potansiyele sahip olduklarn anlatt.

Karpuz denilince Diyarbakrn en önde gelen illerden biri olduunu dile getiren Atalar, yaklak olarak 52 bin dekar alanda karpuz ve kavun tarm yapldn aktard.

Diyarbakr karpuzunun geleneksel tarm yöntemiyle yetitirildiini, önemli bir deer olduunu belirten Atalar, Bu deerin korunmas ve gelitirilmesi gerekiyor. Üreticilerimiz sayesinde bugünlere kadar geldi. Dicle Nehri kenarnda güvercin gübresiyle yetitiriliyor. Tarihte develerle tanrm. Bu deere sahip çkyoruz. çok zor artlarda yetitiriyorlar. diye konutu.

56 KLO 200 GRAM KARPUZLA BRNC OLDU

Daha sonra karpuz arlk yarmasnda dereceye giren üreticilere çeitli ödüller verildi.

Yarmada, üretici Adil Aydn 56 kilo 200 gram karpuzla birinci, Bilmez Atl 51 kilo 500 gramla ikinci, Hamit Atl 50 kilogramla üçüncülük elde etti.

Bu yl düzenlenen yarmada, dereceye giren karpuzlarn son yllarn en ar karpuzlar olduu bildirildi.

Etkinlik, karpuz sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

Ana Sayfaya Git