Karşılıksız çek iddiası

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında inşası devam eden Sur evlerinin yapımında çalışan işçiler ve taşeronlar, yüklenici firmadan 30 milyona yakın alacaklarını alamadıklarından dolayı mağdur edildiklerini iddia edip, yetkililerin duruma müdahale etmesi çağrısında bulundu.

Haberler 10.03.2021 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2015 ylnda PKKnin hendek siyaseti neticesinde çkan çatmalar sonucu kullanlamaz hale gelen Sur ilçesindeki evler, TOK bünyesinde çevre ve ehircilik Bakanlnca kentsel dönüüm kapsamna alnarak ykmlar gerçekletirildi. Alipaa Mahallesinde yeni imar çalmalar kapsamnda inas devam eden konutlarda çalan içiler ve taeronlar, yaklak 6 aydr evlerin yapmn üstlenen yüklenici firmadan alacaklarn alamadklarn ileri sürdü. antiyede farkl i bölümlerini aldklarn ve 30 milyona yakn alacaklar olduunu öne süren içiler, 2 aydr iin durduunu ve kendilerine verilen çeklerin karlksz olduunu ifade etti. çiler, devlet yetkililerini olaya müdahale edip yüklenici firma ile görüüp bir bulunmas çarsnda bulundu.

DEVLET, KMSENN PARASINI YEMEZ, AMA MÜTEAHHT TAERON PARASINI YYOR

Ücretlerini alamayan taeronlar ve içiler adna konuan Recep çalkan, demirci olduunu, taç, kalpç fayansç ve dier demirci arkadalarnn madur edildiini söyledi. Arkadalaryla toplandn ve hiç birinin alacan alamadn belirten taeron çalkan, Bir seneye yakndr alacamz alamyoruz. Kimse bize dönüp cevap vermiyor. Adamlar aryoruz bize dönmüyorlar. Bize dönüp deseler ki, bir ay sonra, 15 gün sonra, bizde ona göre iimize bakalm. Hepimiz u anda maduruz. Kimi arkada evini satt, borçland, kimi arkada arabasn satt. Malzemeciye borçluyuz. Malzemeci bizi aryor, boyac bizi aryor. Her kalemden damlar aryor parasn istiyor. Yüklenici ana firma hepsi parasn alm ama biz taerona dönmüyorlar. Bizim paramz onlar vermiyor. Ben u anda arkadalar adna konuuyorum herkes yapt e göre irket ona borçludur. Toplasak ortalama 30 milyon ortaya çkyor. Devlet, kimsenin parasn yemez. Ama müteahhit taeron parasn yiyor dedi.

EN AZINDAN BRLER BZMLE DYALOA GEçSN

antiye içilerinin 6 aydr maa alamadn kaydeden çalkan, Hepsini tamamlamz, hazr olan yerler hepsi tamamdr. Sözlememizde bile zaten gün veriyorlar. Bugünde teslim edeceksin. u anda 2 aydr i durmu. Kendi imkanlarmzla malzeme getirmiiz. Malzemelerimiz burada çürümeye yüz tutmu. 2 aydr bize cevap vermiyorlar. Yetkililere, üst mercilere sesimiz duyurmak istiyoruz. En aznda birileri bizimle diyaloa geçsin. Ya da bunlarla görüsün. Bu firma yetkilileri bizimle diyaloa geçsin eklinde konutu.

Öte yandan, taeronlarn iddialar üzerine farkl numaralardan firma yetkilileri aranrken firma, hiçbir numaraya cevap vermedi.

Ana Sayfaya Git