‘Kartal Timi’ uyuşturucu satıcılarına geçit vermiyor

Diyarbakır Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve aralarında terör, narkotik, asayiş ve özel harekat polislerinin de olduğu 4 farklı branştan uzman 60 kişilik 'Kartal Timi' okul önlerinde uyuşturucu satıcılarına göz açtırmıyor.

Haberler 06.10.2021 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar lçe Emniyet Müdürlüünce Narko Alan Diyarbakr projesine destek amacyla 21 Eylülde kurulan 4 farkl brantan 60 kiilik uzman Kartal Timi polisleri görevlerini sürdürüyor. Aralarnda terör, narkotik, asayi ve özel harekatn da olduu tim, okul önlerinde üpheli görülen kiilere Genel Bilgi Taramas (GBT) ve üst aramas yapt. Bu kapsamda ekipler, ayn zamanda okul çevrelerindeki internet kafeler, kraathane ve park ve bahçe alanlarnda da kontroller yapt.

400 BN NÜFUSLU LçE

Kentin en kalabalk ilçesinden olan 400 bin nüfuslu Balar ilçesinde okullarn çevresinde düzenli olarak görev alyor. Kaynartepe Mahallesi ile ilçedeki birçok okul çevresine konulanan Kartal Timine yaya personel ve zrhl araçlar da elik ediyor. Ekipler ayn zamanda Kouyolu semtinde bulunan Balar lçe Emniyet Müdürlüünden her gün düzenli olarak okul dal saatleri öncesinde de toplantlar yapyor. Görev dalmnn ardndan riskli bölgelere konulanan timler, zehir tacirlerine göz açtrmyor.

MAHALLE SAKNLER

Mahalleye giren 4 farkl brantaki polisler, üphelileri ararken çocuklarla da yakndan ilgilendi. Kartal Timi ekibinde görev alanlar gören çocuklar yanlarna gelerek tant. Polislerin yakn ilgi gösterdii çocuklardan 9 yandaki Furhan Alihan ile 13 yandaki Arda Akay, polis olmak istediklerini söyledi. Arda Akay, polisleri çok sevdiini belirtti.

Kaynartepe Mahalle Muhtar lhami Altun, uygulamann çok güzel ilerlediini belirterek, Herkes memnun. Herhangi bir sknt yok. Emniyete teekkür ediyoruz. Kaynartepe Mahallesi olarak bu duruma çok seviniyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git