Kasapların yüzü güldü

Kurbanlık kesimi için oluşturulan mobil kesimhaneler kasapların yüzünü güldürdü

Haberler 04.08.2020 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Canl Hayvan Borsasnda yaplan çevre düzenlemelerinin ardndan salkl artlarda kesim yaplmayan alanlar kaldrld. Kurbanlk kesimleri için kurulan mobil kesimhaneler kasaplarn yardmna yetiti.

Sur ilçesinde bulunan Diyarbakr Canl Hayvan Borsas korona virüs tedbirleri kapsamnda 19 Martta kapatld. Kapal bulunduu süre içerisinde bakm ve onarm çalmas yaplan alanda korona virüse yönelik tedbirlerin alnmasyla salksz ortamda yaplan kesim alanlar ykld. 6 Temmuz itibariyle incelemeler yapan Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Münir Karalolunun talimatyla Canl Hayvan Borsas yeniden açld. Kurban Bayram münasebetiyle birçok noktada kurbanlk kesim alanlar kurulurken, geçici olarak Canl Hayvan Borsasnda mobil kesimhaneler açld. Yetersiz kalan kesim alan için donanml mobil konteyner kesim yeri kuruldu. Konteynerde geçici olarak kesim yapan 30a yakn kasap mobil konteyner kesim alannn kalc olmas için çarda bulundu.

CANLI HAYVAN BORSASINDA MOBL KONTEYNER KESM YER KALICI OLSUN

Diyarbakr Canl Borsasnda adaklk gibi niyet edilen kurbanlklarn kesimlerini yapan kasaplarn sorumlusu Veysi Aslan, 30 aile kurbanlk ve adak kesim noktasnda ekmeklerini kazandklarn söyledi. uan içinde yeni konteynerler getirdiler. Bizim iki tane kesim noktamz vard. Vali beye yanl bilgi verilince onlar ykmak zorunda kaldlar. uanda yeni gelen vali bey sa olsunlar bayramda halkn hizmetini karlamak noktasnda iki tane konteyner gönderdiler kendileri. Mobil mezbahana olarak çok salkl bir ortam olarak görüyoruz. Biz tesisin halka 365 gün hizmet etmesi noktasnda kalc olmas için bir talebimiz var. Belediyenin yapt bu hizmeti de görmek lazm. Vali beye çok teekkür ediyoruz. Bu hizmeti bize kazandrdklar için. Talebimiz bu konteynerin 365 gün kalc olmas ve vali beyin bize yardmc olmasdr. Seviniriz, çok teekkür ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git