Katilin itirafı

Vahşice öldürülen Sakine’nin katili cinayeti itiraf etti

Haberler 17.05.2022 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Silopi lçesinde yüzü yaklarak ikenceyle öldürülen be çocuk annesi Sakine Külterin, Özel Harekat Ocaklar rnak l Bakan brahim Barkn tarafndan öldürüldüü ortaya çkt. Barkn tutuklanrken, Sakinenin biri kardei iki yakn da adli kontrol artyla serbest brakld.

Silopinin Baverimli beldesinde yüzü yaklarak ikence edilen ve vücudunun alt yerinden bçaklandktan sonra öldürülüp cesedi evinden 10 kilometre uzaklktaki ehir çöplüüne atlan Sakine Külter (38) cinayetiyle ilgili soruturmada üç kii gözaltna alnd.

Silopi Basavclnca yürütülen soruturmada, polisin ceset üzerindeki titiz çalmasyla vücut DNA örnekleri ve parmak izleri tespit edilen Özel Harekat Ocaklar rnak l Bakan brahim Barkn ile Sakinenin akrabalar olan Yunus ve Hac Külter gözaltna alnd. kisi engelli be çocuk annesi Sakinenin ölümüyle ilgili suçunu itiraf eden brahim Barkn, tarttklarn ve tartmann alevlenmesiyle bir anlk öfke ile genç kadn bçakladn söyledi.

PARASI GASP EDLM

Savclk sorgularnn ardndan üç üpheli tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliine sevk edildi. Burada sorgulanan brahim Barkn tutuklanrken, Yunus ve Hac Külter ise adli kontrol artyla serbest brakld. Barknn tannmamas ve kimlik tespiti yaplamamas için genç kadnn yüzünü yakp cesedini çöplüe att örenildi. Olayn duyulmasndan sonra Silopi Adliyesi önünde toplanan kadnlar, Sakine Külterin öldürülmesini protesto ettiler.

Evinde bir miktar parasnn da gasp edildii belirlenen Sakine Külter cinayetiyle ilgili Silopi Basavclnca soruturma çok yönlü sürdürülüyor.

Külterin öldürülmeden bir ay önce geriye dönük telefon HTS kaytlar ile son üç gün içerisinde görütüü kiilerin de bilgi sahibi sfatyla ifadelerinin alnaca bildirildi.

Ana Sayfaya Git