Kaya katiline tahliye istendi

Dilek Kaya’yı katleden astsubay, tahliyesini istedi

Haberler 17.06.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dilek Kayay öldüren Astsubay Yusuf çalkan kastl olmadn söyleyerek tahliyesini talep ederken, mahkeme kuvvetli suç üphesi olduunu belirterek, tahliye talibini reddetti.

Diyarbakrn Merkez Kayapnar ilçesine bal TOK konutlarnda, 22 Mart 2020de Dilek Kayay katleden astsubay Yusuf çalkann 2nci durumas Diyarbakr 12nci Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Durumaya Kayann ablas Songül Kaya, avukatlar Zülal Erdoan, Zelal Erdenci, eyma Onur ve yetki belgesi ile avukat Sedef Akaydn ve Berfin Ozan, sank Yusuf çalkan ve Recep Akda hazr bulunurken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl vekili de katld.

lk olarak tanklarn dinlenmesiyle balanlan durumann devamnda iddia makam, eksikliklerin giderilmesini, sann üzerine atl suçun vasf ve mahiyeti, mevcut delil durumu nedeniyle tutukluluk halinin devamn talep etti.

SANIK KASITLI OLMADIINI SAVUNDU

Sank Yusuf çalkan, aleyhe olan beyanlar kabul etmediini, Kayann kollarnda darp izlerinin çktndan haberi olmadn söyledi. Akl sal probleminin olmadn belirten sank olay sonrasnda ok geçirdiini ve kendi kafasna ate ettiini, bundan kaynakl 155i arayamadn savundu. Sank, kastl bir hareketi olmadn ifade ederek tahliyesini istedi.

SANIK AVUKATI DA TAHLYE STED

Sank avukat Recep Akda ise olay zamannda tutulan tutanaktaki beyanlarn ve tank beyanlarn kabul etmediklerini belirtti. Akda, iddia makamnn mütalaasna itirak etmediklerini, müvekkilinin kasten öldürmediini savunarak tahliyesini istedi.

MAHKEME KUVVETL SUç ÜHES GÖRDÜ

Mahkeme heyeti verdii ksa arann ardndan sann kuvvetli suç üphesinin olduunu, adli tedbir kontrollerinin yetersiz kalacan, sann avukatnn istedii HTS kaytlarnn davaya bir yenilik katmayacana karar verdi.

Mahkeme bir sonraki durumay 20 Ekim tarihine erteledi.

Ana Sayfaya Git