Kaya'nın katiline müebbet istendi!

Dilek Kaya'yı katleden astsubaya müebbet hapis istemi

Haberler 10.02.2022 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Ergani ilçesinde ikamet eden Dilek Kayay katleden Astsubay Yusuf çalkan hakknda mütalaa veren savc, müebbet hapis istedi. Mahkeme, kararn 23 ubatta açklayacak.

Diyarbakrda 22 Mart 2020 tarihinde Dilek Kayay (35) katleden 8inci Ana Jet Üst Komutanlnda görevli Astsubay Yusuf çalkann (29) kasten öldürmek suçundan müebbet hapis istemiyle yargland davann 4üncü durumas Diyarbakr 12nci Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Sank çalkan durumaya tutuklu bulunduu Diyarbakr E Tipi Cezaevinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla katld.

Taraf avukatlarnn hazr bulunduu durumada katledilen Kayann ablas Songül Kaya katlan olarak yer ald. Öldürülen Kayann yaknlar ile birlikte sank çalkann babas olduu düünülen bir kii ise, durumay izleyici bölümünden izledi. Solonda dier dier izleyicilerden ayr bir noktada oturan bu kiinin çevresinde ve salonda çok sayda polis yer ald.

Durumay Diyarbakr Barosu Kadn Haklar Merkezi üyeleri ile Rosa Kadn Dernei Bakan Adalet Kaya da takip etti. zleyiciler kimlik kontrolü ve üst aramasndan yapldktan sonra ancak içeriye alnd.

TANIK: DLEK ÖLÜMLE TEHDT EMT

Duruma Dilek Kayann arkada i arkada olan S.Önün tank olarak dinlenmesi ile balad. Tank S.Ö., beyanlarnda san bir defa gördüünü, Dilekin Yusuftan iddet gördüünü kendisine anlattn söyledi. Öcal, Dilek sol bacandaki iddet izlerini bir keresinde bana gösterdi. Sank öldürülmeden iki ay kadar önce Dileki ölümle tehdit etmiti dedi.

Hakimin Dilek sanktan hiç ikayetçi olmu muydu? sorusunu yönelttii tank, Hayr yant verip, devamnda unlar söyledi: Yusuf çok kskanç olduu için Dileki sürekli görüntülü arard. Göreve gittii zaman ise Dileki eve kilitlerdi. Öldürülmeden birkaç gün öncesinde de Dilek yine sann kendisini öldürmekle tehdit ettiini bana söylemiti.

ÖLDÜRÜLMEDEN BR GÜN ÖNCE BARIMI

Bu anlatmlar üzerine mahkeme bakan tana Dilek neden hiç ayrlmay düünmedi? diye sordu. Tank, bu soruya Sürekli ayrlp baryorlard. Dilek öldürülmeden bir gün önce sankla yeni barmt. Öldürüldüü akam saat 20.30 sralarnda onu aradmda Dilekin sesi kötü geliyordu ve bana ben seni sonra ararm demiti yant verdi.

Mahkeme bakannn bu anlatmlar üzerine söz verdii sank çalkann Kendisi benim nerede kaldm biliyor mu? diye sorduu tank, sann hava kuvvetleri lojmanlarnda oturduunu belirtti. Sank bunun üzerine, Benim evimde ses yaltm m var? Pencere ve balkona demir mi taktrmm ki Dilek evimde zorla tutuyormuum ifadelerini kulland. Sank avukatlarnn kimi sorular yönelttii tank daha sonra salondan dar çkarld.

SAVCI MÜEBBET HAPS STED

Söz verilen iddia makam, mahkeme heyetine mütalaasn sundu. Savc, mütalaa da TCKnin 81/1 maddesi uyarnca müebbet hapis cezas ve kamu görevlisi olmas itibariyle TCK 266 Maddesi uyarnca üçte bir oranda artrm talebinde bulunduu sann tutukluluk halinin devamn talep etti.

ABLA KAYA: CEZALADIRILSIN

Maktulün ablas Songül Kaya, mütalaaya katldn ve sann cezalandrlmasn istedi.

Mahkeme bakan, taraf avukatlara mütalaaya kar savunma yapmak üzere süre talepleri yoksa kararlarn bu durumada açklayacaklarn söyledi. Avukatlar heyetten ek süre talebinde bulunurken, sank çalkan da bir sonraki duruma mahkemede hazr bulunmak istediini söyledi.

KARAR 23 UBATA KALDI

Mahkeme, tutukluluk halinin devamna karar verdii sank çalkann bir sonraki durumada hazr edilmesi için tutuklu bulunduu cezaevi idaresine ve salonda gerekli güvenlik önlemlerinin alnmas için Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna müzekkere yazlmasna karara vererek, bir sonraki durumay 23 ubata erteledi.

Ana Sayfaya Git