Kayapınar meyhane bölgesine döndü

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde özelikle akşam saatlerinde yolların kenarlarını mesken eden sarhoşların oluşturduğu görüntü, peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır'a yakışmıyor.

Haberler 21.08.2019 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesi stadyum yolu çevresini mesken edinen içkililerin araçlarn sal- sollu park ederek verdikleri rahatszlktan dolay ikyetçi olan mahalle sakinleri, son zamanlarda çevrede açlan tekel bayilerinin artna da dikkat çekerek yetkililerin bir an önce gerekli önlemleri almasn istiyor.

75 Yol Mahallesi ve yeni stadyum yolundan Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesine giden güzergahta özelikle hafta sonlar binlerce kii yol kenarnda masa kurup, yüksek sesle müzik dinleyip alkol almalaryla birlikte fuhu iddialar çevredeki vatandalar çileden çkard.

Yllardr ayn manzaraya karlatklarn ve rahatsz olduklarn söyleyen mahalle sakinlerinden brahim Yaman, Sadece içki deil fuhu gibi kötü fiiliyatlar da var. Bunlardan dolay kii ailesiyle beraber dar çkamyor. Özellikle saat 20.00-21.00den sonra içki içen insanlar var ve biz bundan çok rahatszz. Yetkililerin bir an önce buna müdahale etmesi lazm. Sadece ben deil, buradaki çou kimseler bu durumdan rahatszdr. Bina altndaki içki satan iyerlerinin onlar tevik ettiinden dolay kapanmasn istiyoruz. dedi.

ikayette bulunmasna ramen herhangi bir müdahale yaplmadna dikkat çeken Abdurrahman Melikolu ise site sakini olarak bu durumdan rahatsz olduundan dolay karakola ikayette bulunduunu fakat ilgilenenin olmadn dile getirdi.

Stadyum yolunun denetim altnda tutulmas gerektiini söyleyen Asm Kaçmaz, Site sakinleri olarak rahatszz. Stadyum yolunu denetim altnda tutmalar bizleri mutlu edecektir. Gece 02.00 ile 04.00 saatleri arasnda müzik seslerinden, barlarndan, silah seslerinden oldukça rahatszz. Sayn Valimizden bu konu hakknda gerekli önlemleri almasn bekliyoruz. ifadelerini kulland.

çEVREYE VERLEN ZARARDA GÖZ YUMAN HERKES SORUMLUDUR

Mahalle sakini olarak içki ve dier kötülüklere kar sorumlu olduklarn hatrlatan smail Alaca, Burada yaayanlarn çou imza toplad, topluyorlar. Bu civarda ne içki içilmesini ve satlmasn istemiyoruz. çkili halde trafie çkp birine zarar vermeleri halinde içkiyi satanda, müsaade edende ve hatta ilgili resmi kurumlarn hepsi de sorumludur. Ecdatlaryz harama haram, helale helal diyerek yaamlar. Onlar kar durduu gibi bizde tüm azalarmz ile kar duracaz. diye belirtti.

çki tüketiminin yasaklanmasn istediini belirten Bülent Dursun, Özellikle 75 Yol üzerinden balayarak yaklak iki bin araç sal sollu park ediyor. Gecenin 03.00e kadar içip ses ve gürültü çkarp kazalara mahal veriyorlar. Bunula ilgili yetkililer tarafndan önlemler alnrsa seviniriz. Günümüzde içki maalesef serbest. çki tüketiminin toplumun yaad yerlerden, camilerden, okullardan uzaa gitmesini ve hatta yasaklanmasn istiyoruz. eklinde konutu.

çki sat noktalarnn arttna ve bu i yerlerinin mahalle çocuklar üzerinde olumsuz etki braktna dikkat çeken Diyarbakr Din Hizmetleri Dernek Bakan Mehmet Sezai Saylk, stadyum yolu üzerinde açlan içki sat yerlerinin orada yaayan çocuklara kötü örnek tekil ettiini belirterek cami ve okul çevrelerinde içki satlmasn istemediklerini söyledi.

NE BZ NE DE çOCUKLARIMIZI UYUTMUYORLAR

çki içenlerin çkard gürültüden dolay uyuyamadklarn söyleyen Muzaffer Dengis, Sabah namaz vaktine kadar yüksek sesle müzik açyor, drift atyorlar, ne bizi ne de çocuklarmz uyutmuyorlar. Cami ve okul yaknlarnda youn bir ekilde içki yerleri açlm. Yetkililerden buna bir çare bulmalarn istiyoruz. ifadelerini kulland.

çevredeki bina sakinleri olarak defalarca dilekçe verdiklerini belirten Bahattin Öncü, Duyduumuz rahatszla ramen içki sat noktalar artm ve bunlara izin veriliyor. Ailelerimiz bundan dolay uygun bir ortam bulamyorlar. Yetkililerin bir an önce bu ie el atmalar halkmz için iyi olacaktr. Ayn ekilde gece vakitleri düün konvoylar da rahatsz ediyor. Bu çevrede araçlarn ar hz olaylarna kar tümseklerin yaplmas tarz önlemlerin alnmas lazm. dedi.

DEVLET BUNA GÖZ YUMUYOR, BANANE DYOR

Mahallede içki ve bahis yerlerinin varlna kar olduklarn dile getiren Mehmet irin çetinkaya, Belediye, valilik ve kaymakamln bunlar yasaklamasn istiyoruz. Okul ve camiye giden çocuklarmz içkili kimselerin varlndan korkuyor, alverie dahi çkamyorlar. Sabah saatlerine kadar müzik açyorlar ve bizler bundan rahatsz oluyoruz. Buras içki yeri deildir. Emniyetin bunlar buralardan çkarmasn istiyoruz. Cadde üzerinde fuhuta yaplyor. Devlet buna göz yumuyor, banane diyor. eklinde konutu.

çetinkaya, Belediyenin burada yapt parklar fuhutan baka hiçbir amaçla kullanlamyor. Parklarda kadn-erkek eleniyor, kimseyi umursamyorlar. Bunlar Yahudilerin adetleridir, Müslümanlar arasnda böyle bir durum olamaz. Belediye ve emniyet buna engel olsunlar. çki satan yerleri kapasnlar, yasaklasnlar. Bizler camiye gelip namaz klyoruz fakat çocuklarmz bunlar görüp özenebiliyor. Yarn evlatlarmz bunlar gibi olduunda nasl önleyebiliriz ki? ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

YASAL OLARAK çKL MEKNLARIN CAM VE ETM MERKEZLERNDEN BELL MESAFE UZAKLIKTA OLMASI GEREKR

Yasal olarak içkili meknlarn cami ve eitim merkezlerinden belli mesafe uzaklkta olmas gerektiini belirten Yusuf Atmaca öyle konutu:

Bu çevredeki içkili meknlarn ibadethane ve okullardan uzak olmasn istiyoruz. çünkü camilerde manevi eitim alan çocuklar tekel ürünlerinin satld i yerlerinde cips alrken maneviyatlar bozuluyor. Ayn ekilde ileride Luna Park var. Gençlerimiz, çocuklarmz burada elendikten sonra önünden geçtikleri içkili meknlardan olumsuz yönde etkilenip özenti oluabiliyor. Yasal olarak bu tür içkili meknlarn ibadethane ve eitim merkezlerinden belli mesafe uzaklkta olmas gerekiyor. Buna uyulmasn istiyoruz.

Mahallede esnaflk yapan Hamza Öncü ise yetkililerin duyarsz olduunu söyleyerek, Diyarbakrn en güzel semtlerinden ve ayn zamanda kurum çalanlarnn olduu bir yerde bu tür durumlara müdahale edilmediinden ilgililerin buna duyarsz olduunu düünüyorum. 75in üst tarafnda sal-sollu park halindeki araçlarda içki içilmesiyle beraber bu semtte içki mekanlarn bulunmasn istemiyor, alkolün bölgemizden çkarlmasn istiyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git