Kayapınar'da kaldırımlara tarih işleniyor

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce ilçe merkezinde başlatılan kaldırım çalışmaları kapsamında kaldırımlara Diyarbakır’ın tarihi figürleri işleniyor.

Haberler 25.07.2017 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kayapnar lçe Belediyesi Fen leri Müdürlüünce ilçe merkezinde balatlan kaldrm çalmalar kapsamnda kaldrmlara Diyarbakrn tarihi figürleri ileniyor. Fen leri Müdürlüü yetkilileri, kaldrmlara doal tatan yaplan figürleri ehrin tarihini ve öne çkan gözde yaplarn yanstarak, ilçeye farkl bir hava katmay hedeflediklerini söyledi.

çileri Bakanlnca görevlendirmenin yapld Kayapnar Belediyesi, krsal mahalleler ve ilçe merkezinde yapt çalmalarla kenti modern bir hale getirmeyi sürdürüyor. Fen leri Müdürlüünce asfalt, kilitli parke ta ve kaldrm çalmalarnn tüm hzyla devam ettii Kayapnarda, kaldrmlara Diyarbakrn Malabadi Köprüsü, Surlar, 10 Gözlü köprü, Eil Kalesi ve Kayapnar Belediyesi logosu figürleri ileniyor.

Kaldrm çalmalarn inceleyen Kayapnar Belediyesi Fen leri Müdürlüü yetkilileri, belediye snrlar içerisinde yapm devam eden 169 bin metrekare kaldrm yapm iinin, ilçenin genel görünümü açsndan sradanln dnda bir görüntü sergilemek amacyla uygulandna iaret ederek, Bunun yan sra 20 metrelik yollarda kaldrmlara ek olarak 100 metrekarede bir podima doal tatan yaplan figürler ehrin tarihini ve öne çkan gözde yaplar yanstacak. Bu çalma ilçemize farkl bir hava katacaktr diye konutu.

Fen leri Müdürlüü olarak görevi devraldklar günden bu yana bütün çalmalarn hep bir adm daha öteye götürmek için çabaladklarn vurgulayan yetkililer, Nitekim kaldrm yap iine de bu düünceden yola çkarak baladk. lçemizin güzellii ve yaanabilir bir yer olmas, vatandalarmzn memnuniyeti bizim için en büyük mutluluktur ifadelerini kulland

Ana Sayfaya Git