Kayapınar’dan Arıcalara destek

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçe Belediyesi tarafından 2021 yılında başlatılan 'Kovan Destekli Sürdürülebilir Arıcılık Projesi' çerçevesinde açılan arıcılık kursunu tamamlayan 100 kursiyere ücretsiz kovan dağıtıldı. Dağıtım törenine katılan Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, emeği geçenlere teşekkür ederek, belediye olarak ekonomiye ve üretime destek olmayı sürdüreceklerini söyledi.

Haberler 17.05.2022 - 11:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylmaz BEKLEYEN

DYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakrn Kayapnar lçe Belediyesi tarafndan 2021 ylnda balatlan Kovan Destekli Sürdürülebilir Arclk Projesi çerçevesinde açlan arclk kursunu tamamlayan 100 kursiyere ücretsiz kovan datld. Datm törenine katlan Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Arif Karaman, emei geçenlere teekkür ederek, belediye olarak ekonomiye ve üretime destek olmay sürdüreceklerini söyledi.

KOVAN DESTE

Diyarbakrn Kayapnar lçe Belediyesi tarafndan Diyarbakrda arclk ve bal üretiminin yaygnlatrlmas için 2021 ylnda balatlan Kovan Destekli Sürdürülebilir Arclk Projesi çerçevesinde açlan arclk kursunun eitimleri devam ediyor. Kayapnar Belediyesi tarafndan gerçekletirilen ve lçe Tarm ve Orman Müdürlüünde görevli ziraat mühendisleri tarafndan verilen eitimleri tamamlayan 100 kursiyere ar kovan datm töreni gerçekletirildi. Ekolojik Eitim Bahçesinde düzenlenen ücretsiz kovan datm törenine Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Arif Karaman, eitmenler ve kursiyerler katld.

EK GELR SALAMAK

Bakan Vekili Karaman, proje neticesinde arclk ile geçimlerini salayan vatandalara destek olmakla birlikte dier vatandalara da ek gelir ve gelir çeitlilii oluturabilecekleri yeni bir alan oluturup, üretim koullarn iyiletirmek, piyasa deeri yüksek bal ve ar ürünlerinin üretilmesi konusunda eitim verildiini söyledi. Bakan Vekili Karaman, Belediye olarak arclk ekonomisine destek vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git