Kayıp yakınları yine eylemde: 25 yıl geçti tek soruşturma yok

İHD ve kayıp yakınları bu hafta, Mardin’de 25 yıl önce yürüyüşte polis kurşunuyla ölen Bedriye Gümüş’ü, Elazığ’da 24 yıl önce gözaltına alındıktan sonra öldürülen Hasan Kaya ve Metin Can’ın dosyalarını sordu. Olaylarla ilgili şu ana kadar tek bir soruşturma dahi açılmadı.

Haberler 19.02.2017 - 11:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR- nsan Haklar Dernei (HD) ve kayp yaknlar tarafndan yaplan Kayplar bulunsun, failler yarglansn eylemi 419uncu haftada kayplarn akbeti soruldu. HD Diyarbakr ube binasnda yaplan eyleme kayp yaknlar katlarak, yaknlarnn fotoraflarn tad.

Eylemde konuan HD Diyarbakr ube Bakan Raci Bilici, her koulda kayplarn bulunmas faillerin yarglanmas için adalet mücadelesine devam edeceklerini söyleyerek, Bu ülkeye onurlu ve adil bir bar kayplar bulunduunda failler yarglandn da gelebilir dedi.

Bilicinin ardndan HD Kayp Komisyonu üyesi avukat Hasan Yalçn, 17 ubat 1992de katld bir yürüyüte polislerin ate açmas sonucu yaralanan daha sonra yaamn yitiren Bedriye Gümüün hikayesini okudu.

25 YILDIR SORUTURMA AçILMIYOR

Gümü ile ilgili unlar söylendi: Aslen Mardinin Nusaybin ilçesi Kukaya köyünden olan Gümü, evli 2 çocuk annesiydi. Gümüün evine defalarca askerler tarafndan baskn yaplarak, köy halknn korucu olmas isteniyordu. Devlet güçleri tarafndan yaplan tehdit ve basklara kar köyde yaplan yürüyüe katlanlara kar ate açld. Olay yerinde 5 kii yaamn yitirirken, Gümü yaraland. Gümüte yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak yaamn yitirdi. Köylülerin anlatmna göre olayn yaand esnada Ramazan adl binba ile Mehmet Göçmen adl bir yüzba görevliydi. Bedriye Gümüün olayna ilikin hala bir soruturma balatlmad. Açklamalarn ardndan 5 dakikalk oturma eylemi yapld.

Ana Sayfaya Git