Kaymakamı kaçırmıştı!

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi Şenyayla Bölgesi'nde, Muş Valiliği'nde Kaymakam adayı olarak staj yapan Kenan Erenoğlu ve Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli er Aykut Çelik'in kaçırılması eylemlerine katıldığı iddiasıyla yargılanan PKK'lı Diren Yaşa, 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 12.07.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kulp lçesi enyayla Bölgesinde 12 Austos 2011 tarihinde Mu Valiliinde Kaymakam aday olarak staj yapan Kenan Erenolu ile Mardin 70inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlnda görevli er Aykut çelikin PKKl teröristlerce kaçrlmas ile ilgili yarglamaya devam edildi. Diyarbakr 1inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya Kocaeli F tipi Kapal Cezaevinde tutuklu bulunan Diren Yaa, SEGBS sistemi ile katld. Durumada daha önce açklad esas hakkndaki mütalaasn tekrar eden savc, sank Diren Yaann cezalandrlmasn istedi.

Sank Diren Yaa ise suçlamalar kabul etmediini belirterek, olayn olduu tarihte Bingölde faailiyet gösterdiini belirtti. Daha sonra kararn açklayan mahkeme, tutuklu sank Diren Yaay Kaymakam aday Kenan Erenolu ve er Eykut çelike kar Kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle alkoyma suçundan 36 yl hapis cezasna çarptrd.

VAL YARDIMCISI OLDU, FETÖDEN HRAç EDLD

Mu Valiliinde Kaymakam aday olarak staj yapan Kenan Erenolu, ailesini ziyaret etmek için 12 Austos 2011 tarihinde minibüsle Diyarbakra giderken, Kulp lçesi enyayla Bölgesinde yol kesen PKKllar tarafndan kaçrld. Krsal alandan yürütülerek Irakn kuzeyine götürülen Erenolu, 19 ay PKKnn elinde kald. Erenolu, çözüm sürecinin balamas üzerine kaçrlan 7 kamu görevlisiyle birlikte 13 Mart 2013 tarihinde, aralarnda HDPli milletvekillerinin bulunduu heyete Zap bölgesinde teslim edildi. Ayn gün Türkiyeye giri yapan Erenolu, daha sonra atand Bolu Vali yardmcl görevinden FETÖ/PDY terör örgütü soruturmas kapsamnda ihraç edildi. Ayn bölgede kaçrlan Mardin 70inci Mekanize Piyade Tugay Komutanl emrindeki er Aykut çelik ise, 40 gün PKKllarn elinde kaldktan sonra tuvalete gitme bahanesiyle kaçarak güvenlik güçlerine snd.

Kaymakam aday ve askerin kaçrlmas olay ile ilgili olarak geçtiimiz günlerde Andok kod adl PKK terör örgütü üyesi Eref Ik, 2 kez arlatrlm ömür boyu ve 197 yl hapis cezasna çarptrlmt. Ayn davada yarglanan Diren Yaann dosyas ise eksik evraklar nedeniyle ayrlmt.

Ana Sayfaya Git