Kaymakamlık 'Ev Sahibi' Yaptı!…

Diyarbakır'ın Bismil Kaymakamlığınca, 1991 yılında Kulp ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerce katledilen güvenlik korucusu Muhammet Yusufoğlu'nun ailesi ile 8 nüfuslu dar gelirli bir aileye ev sahibi olmaları için destek sağlandı

Haberler 23.06.2018 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kulp ilçesi krsalnda 27 yl önce PKKllarca katledilen güvenlik korucusu Muhammet Yusufolunun ailesi ile ihtiyaç sahibi bir aile Bismil Kaymakamlnn desteiyle ev sahibi oluyor.

Kulp ilçe krsalnda 1991de yol kesen teröristlerce araçtan indirildikten sonra elleri ve kollar balanp kuruna dizilen Yusufolunun ei Remziye Yusufolu, o dönemde biri kundakta 11 çocuunun hayatndan duyduu endie nedeniyle köyü terk etmek zorunda kald.

Bismil ilçesine gelen ve zor artlar altnda yerletii kiralk bir evde örgüt çocuklarm da öldürür korkusuyla geceleri nöbet tutan anne Yusufolu, yllarca bu korkuyla elverisiz artlarda yaamn sürdürdü.

Salkl koullarda yaamak isteyen Yusufolu, Bismil Kaymakamlna bavurarak destek istedi.

Remziye Yusufolunun talebi üzerine inasna balanan evinin maliyetinin yaklak yüzde 70i Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf (SYDV) tarafndan, kalan ise Kaymakamln giriimiyle hayrsever vatandalarn sunaca katklarla karlanacak.

Kaymakamlk ayrca bavuruda bulunan ihtiyaç sahibi 6 çocuk babas Abdullah Karakoçun ev sahibi olma talebini de geri çevirmedi.

Karakoça da güzel bir evde yaamn sürdürmesi için gereken destek saland.

ki aile de inas süren evlerine yerleecekleri günü heyecanla bekliyor.

- Teröristler ocamz söndürdü

ehidin ei 63 yandaki Remziye Yusufolu, AA muhabirine Kürtçe yapt açklamada, terör örgütü PKK nedeniyle büyük aclar yaadklarn söyledi.

Eim ve iki kiiyi ellerini ve kollarn baladktan sonra öldürmüler. Olaydan 2 gün sonra onlar bulduk. Eim öldürüldüünde çocuklarmn hepsi küçüktü, birini daha emziriyordum. Kulptaki köyümüzden kaçp Bismile geldik, bamz sokacak bir ev bulduk ama yiyecek ekmeimiz yoktu. diyen Yusufolu, toprak bir evde yaadklarn, yamur yadnda evi su bastn anlatt.

Kaymakamla giderek kendisine ev yaplmas talebinde bulunduunu ifade eden Yusufolu, SYDV tarafndan evin inas için kendilerine nakdi yardm yapldn, bu sayede temeli atlan evin inasnn sürdüünü belirtti.

Terör örgütüne tepkisini dile getiren Yusufolu, Terör bizi talan etti, sokaklarda kaldk. Teröristler ocamz söndürdü, devlet bize ev yapyor. Allaha ükür olsun ki devlet var, bize sahip çkyor. nallah evimizi yapacak ve o eve yerleeceiz. dedi.

- Bu evde çocuklarmla güzel bir ekilde yaayacam

Bismilin Köseli köyünde oturan 6 çocuk babas Abdullah Karakoç için de yapmna balanan ev bitme aamasna geldi.

Karakoç, Kaymakamlkça talebinin karlanarak 155 metrekare ev sahibi olmas için inaata balandn aktararak, Bu evde çocuklarmla güzel bir ekilde yaayacam, mutlu olacam. Allah raz olsun. diye konutu.

çocukluundan beri hayalini kurduu saray gibi bir eve kavuacan anlatan Karakoç, çocuklar ile çok mutlu olduklarn dile getirdi.

Köseli Köyü Muhtar Metin Altunsöz ise Karakoça Kaymakamln sunduu destekten büyük sevinç duyduklarn ifade etti.

Altunsöz, Köylümüz devletin desteiyle ev sahibi olma aamasna geldi. Köylümüze ev imkan saladmz için çok mutluyuz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git