Kaynak destek paketi açıldı!

MEB, yardımcı kaynak desteğinin ikinci paketini erişime açtı

Haberler 02.11.2021 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), her kademedeki örenci ve öretmenler için geçen ay yaymlanmaya balanan yardmc kaynak desteinin ikinci paketi bugün eriime açld.

Tüm snf ve kademelerde haftada 5 gün yüz yüze eitime devam eden Milli Eitim Bakanl, örenci ve öretmenlere yardmc kaynak desteinin çeitliliini artrma karar almt.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, karar çerçevesinde hazrlanan destek paketleri, her ayn ilk haftas yaymlanyor. lki ekim aynda yaymlanan yardmc kaynak destek paketlerinin kasm ayna ait ikinci seti, bugün kullanma sunuldu.

çinde çalma sorular, örnek sorular, etkileimli sorular, tekrar testleri, LGS kasm ay örnek soru kitapç ve YKSye yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçklar yer alan yardmc kaynak destek paketine Mill Eitim Bakanlnn resmi internet sitesi meb.gov.trden ulalabiliyor.

2. snftan 12. snfa kadar tüm snf seviyeleri için hazrlanan yardmc kaynak destek paketinde 7 bin soru bulunuyor. Örencilerin derste ileyecekleri konular pekitirmeleri ve örenme süreçlerine katk salamay amaçlayan pakette ayrca 2. snftan 7. snfa kadar olan örencilerin istifade edebilecei 2 bin 200 çalma sorusu yer alyor.

ÖRNEK SORULAR YAYIMLANIYOR

Yardmc kaynak destek paketinde 8. snfta örenim gören örencilerin 2022 ylnda yaplacak olan Snavla Örenci Alacak Ortaöretim Kurumlarna likin Merkezi Snava yönelik kasm ay örnek soru kitapç da yaymland. Örnek sorular, her ay düzenli olarak yaymlanmaya devam edecek.

Yükseköretim Kurumlar Snavna yönelik kaynak setinde ise 3 TYT, 6 AYT ve 1 YDT kitapçnda 1600 soru bulunuyor.

Elektronik ortamda 8, 9 ve 10. snf örencileri için geçen ay ilk kez yaymlanan etkileimli sorular da paylalmaya devam ediliyor. 450 soru bulunan çalmada Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarndan çoktan seçmeli sorularla birlikte açlr menü, sürükle brak ve çoklu seçim özelliklerinin kullanld sorular hazrland. Ayrca üst düzey zihinsel becerilerinin ölçülmesine daha fazla olanak salayan ve örencilere kendi cevabn oluturma frsat veren açk uçlu sorular da kullanld.

Sorular, örencilerin gerçek yaam durumlarn ekranda görmesini salayan simülasyonlar içerecek ekilde yaplandrld. 9, 10, 11 ve 12. snf örencileri için çeitli derslerden konu tekrarlarnn ve soru çözümlerinin yer ald videolar da hazrland. Bu videolar aracl ile örenciler; örenme ortamlarn çeitlendirme, kendilerini deerlendirme ve konular tekrar etme imkan bulacak.

Kasm ay paketinde temel eitim ve ortaöretim kademelerinde eitim gören özel eitim örencileri için de etkinlikler yer alyor. Hazrlanan etkinlikler, boluk doldurma, benzerlik ve farkllklar bulma, eleme, anlama ve anlatma tekniklerini içeriyor. Bu etkinlikler ile örencilerin konular pekitirmeleri amaçlanyor.

KAYNAKLARI ÖRENCLERMZE BASILI OLARAK DA ULATIRACAIZ

Salgn koullarnda önlemlere ve kurallara riayet ederek eitime devam ederken hem mevcut eitimi desteklemek hem de uzaktan eitimde oluan örenme kayplarn da telafi edebilmek için kapsaml yardmc kaynak destek paketi hazrlama karar aldklarn hatrlatan Milli Eitim Bakan Mahmut Özer, unlar kaydetti:

çalma arkadalarmzn büyük emeiyle 2. snftan 12. snfa kadar olan tüm snf düzeyleri için hazrladklar ilk Yardmc Kaynak Destek Paketini ekim aynda yaymlamtk. Bugün de kasm ay destek paketini paylatk. Örenci ve öretmenlerimiz tüm kaynaklara internet üzerinden kolaylkla ulaabilecekler. Ayrca bu kaynaklar tüm örencilerimize basl olarak da ulatracaz. Her ayn ilk haftas paketleri yaymlamay sürdürürken paketin içeriindeki çeitlilii de artracaz. Emei geçen tüm çalma arkadalarm kutluyorum.

Ana Sayfaya Git