Kaynaklar dağa gitmiyor artık!

Hani Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Yazıcı, kültürel faaliyetlerde de kullanılacak taziyeevinin temelini kadınlarla attı.

Haberler 02.04.2017 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - çileri Bakanlnca Hani Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam aban Arda Yazc, Kaynaklar artk daa aktarlamyor. Bundan sonra projelere, yatrmlara, tesislere, temel atma törenlerine ahit olacaksnz. Buras bir ylda antiye alanna dönüecek. dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda görevlendirme yaplan Diyarbakrn Hani Belediyesi, vatandalar hizmetle buluturmak için balatt çalmalar sürdürüyor.

Bu kapsamda Belediye Bakan Vekili Yazc, kadnlara yönelik kültürel faaliyetler için de kullanlacak, Dereli Mahallesindeki taziyeevinin temelini, kadnlarla att.

Yazc, göreve baladktan sonra ilçe için çok sayda proje hazrladklarn söyledi.

lçe için 164 milyonluk proje hazrladk. Bunlardan iki ay sonra hizmete sunulacak taziyeevinin temelini, hizmetin asli sahibi kadnlarla atm bulunuyoruz. ifadesini kullanan Yazc, 5 ay önce göreve baladklarnda kadnlar ve çocuklarla ilgili sosyal tesis bakmndan hiçbir faaliyetin olmadn gördüklerini belirtti.

Temeli atlan binann sosyal ve eitsel amaçl etkinliklerde de kullanlacan dile getiren Yazc, hazrladklar projelerde kadn ve çocuklara ayrcalk tandklarn vurgulad.

Yazc, ilçe için hazrladklar projelerde vatandan görüüne bavurduklarn, bu taziyeevinin de kadnlarn talebi üzerine yapldn bildirdi.

Merkez Mahallesinde de kadnlar için taziyeevi inaatna balanacan belirten Yazc, son düzenlemeleri devam eden kadn ve çocuk konukevinin de yaknda hizmete açlacan ifade etti.

Özellikle pazar kurulan günlerde ilçe merkezinde kadnlarn ihtiyaçlarn gidermesi için dinlenme evine ihtiyaçlar olduunu anlatan Yazc, yakn zamanda onun da temelini atacaklarn kaydetti.

Yazc, ksa süre sonra hizmete açlacak kültür merkezinde ise kadn ve çocuklara yönelik baz faaliyetlerin yaplacan, ilçede bu kapsamda 5 tesisi hizmete sunacaklarn söyledi.

Tüm yatrm ve faaliyetler, kamu kaynaklaryla yaplyor

Buradaki tüm yatrm ve faaliyetlerin, tamamyla kamu kaynaklaryla yapldn vurgulayan Yazc, öyle devam etti:

stenildiinde demek ki yaplyor. Burada vatandalarmz için ayrlan kamu kaynaklarnn geçmi zamanlarda vatandalarmza yönelik hizmetlerde kullanlmadn hepimiz gördük. Buna tüm Türkiye ahit oldu. Biz ise tüm kamu kaynaklarn ksa zamanda vatandalarmzn hizmetine sunacak ekilde çalyoruz. Kaynaklar artk daa aktarlamyor. Bu yatrm, kaynaklarn yüzde 100 vatandan hizmetine sunulduunun en açk örneidir. Bundan sonra projelere, yatrmlara, tesislere, temel atma törenlerine ahit olacaksnz. Buras bir ylda antiye alanna dönüecek. Bu, vatandan kaynann mahallinde hizmete yansm halidir.

Vatandalar hizmetlerden memnun

Vatandalar da belediye hizmetlerinden duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

Dereli Mahallesi Muhtar Hikmet Topkaya, ilçede gerçekletirilen çalmalardan dolay Yazcya teekkür etti.

Topkaya, Bugüne kadar böyle bir yatrm görmedik. Devletimizden Allah raz olsun. Yol, altyap, içme suyu projeleri yapt. Köylere kadar hizmet gitti. Allah devletimize zeval vermesin. diye konutu.

Mehmet Topkaya (77) ise bu çalmalarn hayata geçirilmesinde katks bulunanlara teekkür etti.

Allah raz olsun. imdiye kadar böyle hizmet yaplmad. Belediye Bakanmz hizmet yapyor, çok memnunuz, teekkür ederiz. diyen Topkaya, bu hizmetlerin sürmesini beklediklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git