Kayyum eylemi!

Diyarbakır 'da gerçekleşen eyleme Şebnem Korur Fincancı, Eşber Yağmurdereli, Celalettin Can ve Öztürk Türkdoğan katılarak birer açıklama yaptı.

Haberler 05.09.2019 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdaki eylemler Büyükehir Belediyesinin karsnda bulunan Lise Caddesinde sürdürülüyor. HDP milletvekilleri, belediye e bakanlar, belediye meclis üyelerinin katlm ile devam eden kayym kart eylemlere destek artarak devam ediyor.

78liler Dernei Sözcüsü Celalettin Can, THV Genel Baskani ebnem Korur Fincanc, HD E Genel Bakan Öztürk Türkdoan, yazar Eber Yamurdereli ve Üniversiteliler Aratrma Görevlileri Dernei Bakan Tahsin Yeildereli bugünkü eyleme destek verdi.

BEDELN ÖDEDMZ ÖZGÜRLÜÜMÜZÜ STYORUZ

Kayym atamasna tepki gösteten Eber Yamurdereli, iktidarn hukuku hiçe saydn söyledi. Yamurdereli, Demokrasilerde asli olan sandktan çkan kabul etme zorunluluunu tanmayan bir iktidarla kar karyayz. Sand ortaya koyanlarn bunu kabul etmesi lazm. Hepimiz, halklar olarak hep bedel ödedik ödemeye devam ediyoruz. Biz lütuf deil, kendi emeimizle, çabamzla, bedelini ödediimiz özgürlüü istiyoruz. Bu yüzden mücadele etmeye devam edeceiz dedi.

BU HUKUK GARABETNDEN VAZGEçN

Kayym atamasn demokrasiye vurulan bir darbe olarak nitelendiren HD E Genel Bakan Öztürk Türkdoan, unlar söyledi: Bu gün öncelikle dayanma, birlikte mücadele etme ve ielbette demokrasiye vurulan darbeyi savuturmak için buradayiz. Belediye bakanlarnn görevden alnmas, barn ne kadar zorlu bir yoldan geçtiini gösteriyor. Mutlaka bar gerçekletireceiz. Ama önce buradaki demokrasi mücadelesini vereceiz, güçlendireceiz. Bu hukuk garabetinden, kanunsuzluktan vazgeçin. Kimseye iftira atmayn. Bu ekilde mücadelemizi sürdüreceiz. Elbette bar mücadelesini kazanacaz.

BU SALDIRILARIN SEBEB KORKU YARATMA çABASIDIR

THV Genel Baskani ebnem Korur Fincanc, iktidarin ayrmclkla Kürt dümanlyla, ürt halkina saldrmaya devam ettiini söyledi. Barcl protestolara yönelik yaplan saldrlara kar ses çkarlmas gerektiini ifade eden Fincanc, Bu saldrlar devlet eliyle ikencenin insanlarda korku yaratma çabasdr. Ama kimse korkmuyor dedi.

BU HAKSIZLIKLARI TÜRKYEYE ANLATMAMIZ GEREK

78 Dernei Sözcüsü Celalettin Can, kayym atamasnin Kürt halknn iradesine darbe olduunu söyledi. Kayym atamasn hukuksuzluk olduunu ifade eden Can, Bunlarn hakszln, hukuksuzlugunu anlatmak mümkün deildir. Bu hakszl Türkiyeye anlatmamz, halklara anlatmamz, yaymamz gerekiyor. Halklarn ortak yaam dileiyle eitlik duygusunu dile getirmeliyiz dedi.

Ana Sayfaya Git