Kayyum, Uğur Kaymaz'ın heykelini kaldırdı

MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nde 2004 yılında çıkan çatışmada babası Ahmet Kaymaz ile birlikte öldürülen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz için ilçede dikilen heykel, Kızıltepe Belediye Başkanlığı'na atanan kayyum tarafından yerinden sökülerek kaldırıldı.

Haberler 12.06.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzltepe lçesinde 12 yandaki Uur Kaymaz, 12 Kasm 2004 tarihinde babas Ahmet Kaymazla birlikte evlerinin önünde polislerle çkan çatmada öldü. 12 yanda vücuduna ald 13 kurunla hayatn kaybeden Uur Kaymaz adna Belediye tarafndan 4 Austos 2009 tarihinde Kzltepe Meydanndaki bulvara, Uur Kaymazn ad verilip, avuçlarnda güvercin bulunan 2 çocuk heykeli dikildi. Demokratik Bölgeler Partili (DBP) Belediye Bakan smail Asinin çileri Bakanl tarafndan görevden alnmasyla Kzltepe Belediye Bakanlna kayyum olarak atanan Kaymakam Ahmet Odabann talimatyla Uur Kaymazn heykeli dün akam saatlerinde Belediye ekipleri tarafndan youn güvenlik önlemleri altnda yerinden sökülülerek kaldrld.

AHM, KAYMAZ DAVASINDA TÜRKYEY MAHKUM ETMT

Kzltepede babas Ahmet Kaymaz ile birlikte yaamn yitiren 12 yandaki olu Uur Kaymazn öldüü çatma kamuoyuna 2 terörist öldürüldü diye resmi açklama ile duyurulmutu. Daha sonra 4 polis hakknda açlan kamu davas güvenlik gerekçesiyle Eskiehirde görülmü ve mahkeme 4 polisi meru müdafaadan beraat ettirmiti. Beraat karar Yargtay tarafndan da onannca, iç hukuk yollar tüketilerek aile tarafndan dava AHMe tanmt. Avrupa nsan Haklar Mahkemesindeki dava da ise, Türkiyeyi Kaymaz davasnda yaam hakkn ihlal etmekten mahkum edilmiti.

Ana Sayfaya Git