Kayyuma hüzünlü veda

Diyarbakır’ın Hani İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili olarak görev yaparken Erzurum’un Tortum İlçe Kaymakamlığına atanan Şaban Arda Yazıcı, kendisi için düzenlenen veda yemeğinde yaptığı konuşmada, “Artık Hani’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, kaynaklarını doğru düzgün kullanmayan, kaynaklarını illegal işlerde kullanan zihniyetin karşısında dik durduk. Kısa sürede kaos ortamı yerle bir edildi” dedi.

Haberler 14.09.2018 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Hani lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili olarak görev yaparken Erzurumun Tortum lçe Kaymakamlna atanan aban Arda Yazc, kendisi için düzenlenen veda yemeinde yapt konumada, Artk Hanide hiçbir ey eskisi gibi olmayacak, kaynaklarn doru düzgün kullanmayan, kaynaklarn illegal ilerde kullanan zihniyetin karsnda dik durduk. Ksa sürede kaos ortam yerle bir edildi dedi.

Gümühanenin Köse lçe Kaymakam iken yaklak iki yl önce Hani lçe Kaymakamlna atanan ve burada Belediye Bakan Vekili olarak da görev yapan, geçtiimiz gün yaymlanan kararname ile Erzurumun Tortum lçe Kaymakamlna atanana aban Arda Yazc için ilçe halk ve kamu kurum müdürleri, veda yemei düzenledi. Belediye bahçesinde düzenlenen veda törenine kamu kurum müdürleri, belediye ve kaymakamlk çalanlar ile çok sayda vatanda katld. Sayg duruu ve stiklal Marnn okunmas ile balayan etkinlikte bir konuma yapan Yazc, terör örgütlerinin hegemonyasndan, basks altnda zalimane, vatandan hakkn hukukunu hiçe sayan, ayrmclk yapan zihniyetten vatandan hakkn hukukunu koruyan zihniyete geçildiini söyledi. Hanide cumhuriyet tarihi boyunca yaplmayan hizmetlere imza attklarn belirten Yazc, bundan sonra Hanide de hiçbir eyin eskisi gibi olmayacan ifade etti.

2 ylda 103 milyon liralk proje hayata geçti

Bir çat altnda hogörüyü kaybetmeden yaayabileceklerini vurgulayan Yazc, öyle devam etti:

Bizi biz yapan, burada Zazasyla, bana Laz diyorlar, Laz ile Türkü ile çerkezi ile birbirimize hogörümüzü kaybetmeden bu çat altnda güzel anlarmz pekitirmek, devam ettirebilmektir. Adaletsiz uygulamalarn karsnda olduk. Vatanda yok sayan, ona dümanlk besleyen, kaynaklarn doru düzgün kullanmayan kaynaklarn illegal ilerde kullanan zihniyetin karsnda dik durduk. ki yl önce bu süreç balad bundan sonra da bitecek deil. Bu hizmetler size bir lütuf deil hizmetler, bilakis biz sorumlu idarecilerince kamu görevlilerince yaplmas gerekli eylerdir. lçeden tayinim çkt ama gönülden çkmadnz. Bizi biz yapan farkllklarmz. Yerine getiriler haricinde 2 yllk sürede 200 milyon liralk proje var, bunun 103 milyonu hayata geçti. Önümüzdeki 1, 3 ve 5 yllk süreç içerisinde burada hizmet durmayacak.

Sorumlu olacamz kii dadaki ebeke deil, halktr

Terör örgütünün bir nevi paravan olan idarelerce yatrmlarn büyük bir sekteye uradnn altn çizen Yazc, Allah raz olsun, Cumhurbakanmzn öncülüünde Bakanlarmzn azim ve kararllnda tüm kamu kurumlarmzn egüdümü çerçevesinde ksa süreli bu kaos ortam yerle bir edildi. Sorumlu olacamz kii dadaki ebekeler deil, önceki yönetimler, halktr halk. Burada kaymakamnzdm, belediye bakannzdm bundan sonraki süreçte büyükler aabeyimizdir, küçükler kardeimizdir diye konutu.

lçe vatandalarndan Halit Klç, Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Yazcnn tayin olmasna üzüldüklerini belirterek Yazcnn ilçeye önemli yatrmlar yaptn söyledi. Klç, önceki dönemlerde hiçbir hizmet görmediklerini, kayyumla ilçelerinin güzelletiini dile getirdi.

Yazc, daha sonra kamu kurum müdürlerinin kendisine sunduu plaketleri kabul etti. Yazc, programn ardndan yemee katlan tüm vatandalarla birer birer selamlat.

Ana Sayfaya Git