Kayyumlar değiştirildi

YAZ kararnamesine Yenişehir ve Kayapınar İlçe Belediye Başkanvekilleri de takıldı. Kayyumlar-Kaymakamların görev yerleri değişirken, iki vali yardımcısı da, kararnamede yer aldı.

Haberler 21.08.2017 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnn yaz kararnamesi kamsamnda keyfi ve hukuk d uygulamalaryla skca gündeme gelen Yeniehir Belediyesine kayyum olarak atanan lçe Kaymakam Mehmet Özel bu görevinden alnd. Özel Büyükçekmeceye kaymakam olarak atand. Özelden boalan göreve ise Kahramanmaran Türkolu ilçe Kaymakam Serdar Kartal getirildi. Kartaln, Yeniehir Belediye Bakanvekili olarak ta görev yapmas bekleniyor.

Vali Yardmcs Kürat Güleryüz ve Mehmet çar Özpolatta kararnamede görev yeri deien isimler olurken, baarl çalmalaryla dikkat çeken Kayapnar Kaymakam ve ilçe Belediye Bakanvekili Mustafa Klçta görev yeri deien isim oldu. Klçn görev deiiklii Diyarbakr kamuoyunda beklenmeyen isim olurken, Mersin Yeniehir çe Kaymakamlna atand. Kararnamede çnar ve çüngü kaymakamlar da yer ald.

çileri Bakanlnn, Jandarma Genel Komutanl, mülki idare amirleri ile emniyet müdürleri atama kararlarna ilikin hazrlad yaz kararnamesi Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi. Van Jandarma Asayi Kolordu Komutan Korgeneral çetin, Orgenerallie terfi ettirilerek Jandarma Genel Komutanlna atanrken, 300 mülki idare amirinin görev yerlerinde deiiklik yapld. Yeniehir ve Kayapnar lçe Belediye Bakanvekilleri de takld. Kayyumlar-Kaymakamlarn görev yerleri deiirken, Diyarbakrn iki vali yardmcs da, kararnamede yer ald. Emniyet müdürleri kararnamesiyle de 3 Emniyet Genel Müdür Yardmcs ile 22 l Emniyet Müdürünün görev yerleri deiti

ÖZELN GÖREV YER DET

300 mülki idare amirinin yer ald çileri Bakanlnn yaz kararnamesi kamsamnda, Diyarbakrda sürpriz isimlerin görev yerleri deiti. Son yllarda kaymakamlk görevi ve KHK ile görevden alnan Yeniehir Belediye Bakan Selim Kurbanolunun yerine kayyum olarak atanmasndan sonra keyfi ve hukuk d uygulamalaryla skca gündeme gelen Kayyum/Kaymakam Mehmet Özel bu görevinden alnd. Beklenen görev deiiklii olarak deerlendirilen Özel, stanbul Büyükçekmeceye kaymakam olarak atand. Özelin görev yeri deiikliinde skandal uygulamalar ve hakkndaki youn ikayetlerin etkili olduu bildirildi.

ÖZELN YERNE KARTAL

Özelden boalan görevine ise Kahramanmaran Türkolu ilçesinde Kaymakam kaymakam olarak görev yapan Serdar Kartal atand. Kartaln Türkolu ilçesinde görev yapt esnasnda, halkla olan diyalounun ve sorun çözücü kimliiyle öne çkt ifade edilirken, Yeniehir Belediye Bakanvekili olarak ta görev yapmas bekleniyor.

BEKLENMEYEN DEKLK

Öte yandan baarl hizmetleriyle özellikle sosyal belediyecilik alannda hizmet üreten Kayapnar Kaymakam ve lçe Belediye Bakanvekili olan Mustafa Klçta yaz kararnamesine takld. Klç Mersin Yeniehir ilçesine Kaymakam olarak atand. Klçn görev deiyiklii Diyarbakr kamuoyunda beklenmeyen isim oldu. Klçtan boalan kaymakamlk görevine ise Mersine bal Merzifon ilçe Kaymakam Ozan Balc atand. Balcnn da Kayapnar Kaymakaml görevinin yansra, Kayapnar ilçe belediye bakanvekili olarakda görev yapac tahmin ediliyor.

K VAL YARDIMCISI

Yaz kararnamesine Vali Yardmcs Kürat Güleryüz ve Mehmet çar Özpolatta takld. Güleryüz Trabzon Vali Yardmclna, Özpolat ise Bilgi lem Dairesi Bakanl ube Müdürlüüne atand. Yakutiye Kaymakam Ahmet Naci Helvaci ile avat Kaymakam Mesut Gazi Ambarc Güleryüz ve Özpolatn boalan Vali Yardmcl görevine atand. Mardin vali Yardmclna çünkü Kaymakam Alper çiftçi, Diyarbakr Valilii Hukuk Muavirliine ise arkikaraaaç Kaymakam Ayhan Abatay getirildi.

Rize-Pazar Kaymakamlna çnar Kaymakam smail anl, çüngü Kaymakamlna Kürtün Kaymakam Mehmet Durgut, çnar Kaymakamlna Tunceli Vali Yardmcs Selami Kaya, Mardin vali Yardmclna çüngü Kaymakam Alper çiftçi atand.

Ana Sayfaya Git