Kayyumlar sorun yaratmaya mı geldi

Diyarbakır’da kapı ve pencereleri de dahil iş yerinin büyük bölümü Yenişehir ilçe belediyesi tarafından yıkılan esnaf, belediyeye sert tepki gösterdi; “Kayyumlar sorun çözmeye mi geldiler yoksa sorun yaratmaya mı geldi?” dedi.

Haberler 17.08.2017 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yeniehir ilçesinde dün sabah saatlerinde kap ve pencereleri de dahil i yerinin büyük bölümü zabta ekipleri tarafndan yklan esnaf Uur Apaydn, Yeniehir ilçe Belediyesi Bakanvekili Mehmet Özele tepki göstererek, Mevcut atanmlar sorun çözmeye mi geldiler yoksa sorun yaratmaya m geldi? dedi.

24 yldr Diyarbakrda turizm esnaf olarak ticaret yapan ve dün sabah zabta ekiplerinin polis gözetiminde gelip iyerinin yklmasna tepke gösteren Uur Apaydn, iyerinin yklmasyla ilgili süreci öyle anlatt.

BAIMIZA GELMEYEN KALMADI

Ak Partiye gönül vermi bir esnafm. Ak Partinin yönetimlerinde görev aldm ve almaya da devam ediyorum. 15 Temmuzda Türkiye bir kalkma olay yaad. Bu ülkede yaanan travmann unutulmamas gerektiine inandmz için 15 Temmuz ile ilgili etkinlikler düzenledik. Bu kapsamda bir tiyatro çalmas yapt. Bilgilendirme amaçl da olan bu tiyatro kiileri bilinçlendiriyordu. 96 günlük eitimden sonra bu tiyatroyu Diyarbakrda sergiledik. Mays ve Haziran aylarnda tekrar sergiledik. Ancak ne yazk ki bu programlar yaptktan sonra bamza gelmeyen kalmad.

DESTEK BEKLERKEN BU YAANDI

Apaydn, 15 Temmuz tiyatrosunun ardndan vatandalardan olumlu tepkiler gelirken, resmi kurumlarda kaplarn kendi yüzlerine kapanmaya baladn ifade ederek, öyle dedi; Biz manevi destek beklerken, her türlü olumsuzlukla karlatk. Belediye tarafndan bizim i yerimizin küçük bir bölümünün usulsüz olduuna yönelik bir açklama yapld. Mevcut olan i yerimizle ilgili belediyeye gittik. Sundurmann 7 yla yakn bir geçmii olduunu anlattk. Yeni yaplmadn belirttik.

UYGULAMA TAMAMEN KASTDR

Apaydn, Belediyeden i yerimizin usülsüz olduu belirtilen yeri gönüllü olarak ykmamza izin vermesini istedik. Ancak tebligattan 24 saat geçmeden gelip yktlar. Sabah saatlerinde Yeniehir belediyesinden ekipler geldi. 2 otobüs emniyet görevlisi çarmlar. Belediye bakanlar ve encümen üyelerine bilgi verildi. Kabul etmediler. Bu uygulamada kasti bir niyet söz konusudur. Kimse bizden rahatsz deildi. 68 bin TL zararmz var, kim karlayacak? diye konutu.

BZ SUç MU LEDK?

Biz Suç mu iledik? diyen Apaydn, Bir davay savunurken, 15 Temmuzun unutulmamas için çaba sarfederken biz suç mu iledik?Mevcut atanmlar sorun çözmeye mi geldiler yoksa sorun yaratmaya m? Bu da kafamzda soru iaretleri oluturuyor. Belediye görevlileri de ykm yaparken bize tepki gösterdiler. Hücum eder gibi yktlar. Polis onlar uyard diyerek tepki gösterdi.

Ana Sayfaya Git