Kayyumlar yaptı, Birileri ise yaktı!

Diyarbakır ve Siirt’te, kayyum görevlendirilen belediyeler tarafından çocuklar için yapılan 2 parktaki oyun grupları ateşe verilerek yakılmak istendi. Saldırının, PKK yandaşylarından geldiği ifade edilirken, soruşturma başlatıldı.

Haberler 03.10.2018 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çukur siyasetiyle Dou ve Güneydouda baz il ve ilçelerin yerle bir olmasna, yüz binlerce insann ise göç etmesine neden olan PKK, imdi de kayyum görevlendirilen belediyelerin hizmetlerini hedef almaya balad. Diyarbakrn Kocaköy ilçesinde Kaymakam Yusuf Turhann kayyum olarak görevlendirildii belediye tarafndan çocuklarn zaman geçirmeleri için yaptrlan parktaki oyun gruplar tahrip edildi. Belediye, sosyal medya hesaplarndan parkn fotoraflaryla, Yaptmz hizmetler baz çevrelerde rahatszlk uyandryor. Geleceimizin teminat olan çocuklarmz için oluturduumuz yaam alanlar tahrip ediliyor. Tüm duyarl hemehrilerimize çarda bulunuyoruz. Lütfen çocuklarmzn parklarna sahip çkalm paylamnda bulundu.

Oyun grubunu yaktlar

Siirtte de, Vali Yardmcs Ceyhun Dilad Taknn görevlendirildii belediye, 1990l yllarda terör örgütünün zulmünden kaçarak, Eruh ilçesine bal Dadöü köyünde yaplan Afet Evleri Mahallesine yerleen ailelerin çocuklar için, 1,5 yl önce kilitli parke ta ve çevre düzenlemesi yapt. Mahalledeki çocuk potansiyeli göz önünde bulundurularak sosyal proje kapsamnda çocuk park da oluturuldu. Bu parktaki oyun grubu da yaklarak, tahrip edildi. Mahalle sakinleri kullanlamaz hale gelen oyun grubunu bu hale getirenlerin bir an önce bulunmasn istedi.

Ana Sayfaya Git