KDV yakın mercekte

AK Partili Bağlar Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan temel ihtiyaç ürünlerindeki KDV indiriminin etiketlere yansıtılıp yansıtılmadığını tespit etmek için ilçenin her tarafında denetim seferberliği başlattı.

Haberler 07.04.2022 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan açklanan kararlar ile KDVnin temizlik ürünlerinde yüzde 18den yüzde 8e ve gda ürünlerinde de yüzde 8den yüzde 1e indirilmesinden sonra gözler bu indirimin fiyatlara yanstlp yanstlmadna çevrildi.

KDV NDRMNDEN SONRA DENETM SEFERBERL

Balar Belediyesi, Bakan Hüseyin Beyolunun talimatyla bu yöndeki denetimleri younlatrd. Zabtan oluan ekipler ilçedeki market ve iyerlerinde etiket incelemesi yaparak uyarlarda bulunuyor, indirimi uygulamad tespit edilenler tespit edilip tutanakla Ticaret l Müdürlüüne bildiriyor.

Ekipler, vatandalarn alverilerinde KDV indiriminin fiyatlara yansmas konusunda dikkat etmelerini aksi takdirde ikayette bulunmalar uyarsnda bulundu.

VATANDAI MADUR EDENN GÖZÜNÜN YAINA BAKMAYIZ

Bakan Hüseyin Beyolu, vatandalarn temel haklarn korumak için bütün önlemleri aldklarn ifade ederek,Devletimiz,Cumhurbakanmz sayn Recep Tayyip Erdoann liderliinde vatandalarmz haksz fiyat artlarna kar korumak için gerekli admlar atyor. Biz de belediye olarak bu kararlarn uygulanmas için çalma yapyoruz. Temel ihtiyaç ürünlerini satan iletmelerden talebimiz ve beklentimiz bu konularda vatandamz madur etmesinler. Vatandamz madur edenin gözünün yana bakmayz. Bu hususta çok kararlyz. Bunu da son zamanlardaki uygulamalarmzla ortaya koyduk. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git