Kemik iliği nakli

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Muhammet Asena, ‘Kemik iliği nakillerinin’ Diyarbakır’da yapılacağı müjdesini verdi.

Haberler 30.11.2021 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi, 5inci bölgede bulunmasyla Siirt, Batman, rnak gibi illere hizmet vererek adeta salk üssü görevi konumunda. Daha önce kemik ilii nakilleri yaplan hastalar, baka illere sevk ediliyordu. Hastane yönetimi balatt çalmayla, 1 tanesi izolasyon olmak üzere 8 adet tek kiilik yatak kapasiteli oda, 16 adet hematoloji hastasna hizmet verecek merkezin çalmalarn balatt. Bahekimi Doç. Dr. Asena, yaklak 3 ay sonra kemik ilii nakli olacak hastalarnn ilemlerini kendi hastanelerinde yapacaklarnn müjdesini verdi.

Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinin Diyarbakr 5inci bölgede bulunan Siirt, Cizre, Batman ve rnak içeren bir bölgeye hizmet veren il konumunda olduunu ifade eden Bahekim Asena, bununla beraber dier bölgelere de, 16 ile hizmet veren devasa bir salk kompleksi halinde olduklarn kaydetti. Bahekim Asena, Özellikli hizmetlerimizi her geçen gün gelitirerek devam etmek istiyoruz. Yakn zamanda planlamasn yaptmz kemik ilii nakil merkezimiz bölgemiz için olmazsa olmaz konulardan bir konuydu. Biz, hazrlmz yaptk. u an tadilatna baladk, yapm aamasnda. Ksmet olursa hedefimiz 90 gün içinde kemik ilii nakil merkezimizi hayata geçirmek. Kemik ilii nakil merkezimizde 1 tanesi izolasyon olmak üzere 8 tane tek kiilik yatak kapasiteli odalarmz olacak. Ve bununla beraber 16 tane hematoloji hastalarmza hizmet verecek yatamz olacak. Buras bölgeye hizmet veren devasa bir salk merkezi haline gelecek dedi.

BÖLGEMZ çN EKSKLKT, MDDEN HAYIRLI OLSUN

Burada hastann kendisinden, yine anojenik gibi türleri olan donörlerden aldklar, anneden, babadan, kardeten uygun donörden bir çalma yaptklarn belirten Bahekim Asena, bazen de kendi hücrelerini çoaltarak kemik ilii nakli yaptklarn söyledi. Bahekim Doç. Dr. Asena, Bu lösemi gibi, kan kanseri, lenfoma gibi hastalarda çok önemli bir tedavi aamas. Burada bir 10 günlük süre içinde hasta önce bir hazrlanyor kemik ilii nakline. Akabinde nakil gerçekletiriliyor. Bir aylk süre zarf içinde de hedeflediimiz nihai sonuca ulayoruz. Bölgemiz için eksiklikti. imdiden hayrl olsun. nallah biran önce yapmn tamamlayp hizmete balarz. Bununla beraber dier özellikli hizmetler içinde ciddi bir gayret içindeyiz. Hastanemizde hematoloji polikliniklerimizde tan konan kan kanseri hastalarmz veya lenf sistemini ilgilendiren hastalklarda burada tehis konurdu. Beli bir süre tedavileri yaplr, nakil esnasna geldiimizde sevkleri planlanrd. Elimizden geldikçe hasta sevkini önlemek istiyoruz. Burann referans merkezi olmas noktasnda gayretlerimiz mevcut. Hastalarmz her hangi bir ile nakil edildii zaman hem konaklanma, hem psikolojik olarak baya bir mental yorgunluk yayorlard. Ön tedaviden sonra kemik ilii nakli ihtiyac olduu anda artk Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesi ks süre içinde bir referans bir merkez olacaktr eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git