Kendi "e-Devlet"lerini kurmuşlar

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, vatandaşların kişisel bilgilerini hukuk büroları ile avukatlara satan, internetten de para karşılığı üçüncü kişilerin kullanıma açan çete üyelerine yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Haberler 21.10.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vatandalara ait kiisel bilgilerin para karlnda satld yönündeki istihbarat deerlendiren Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri çalma balatt.

Ankarada Suat Dnin, hukuk bürolar ile avukatlara, vatandalara ait bilgilerin yer ald harici bellekleri sattnn belirlenmesi üzerine harekete geçildi. Operasyonda Suat D. gözaltna alnd. Zanl ile 7 adres ve nüfus, bir de tapu sorgulama programnn yer ald 8 harici bellek ele geçirildi. Suat Dnin, on-line güncelleme yaplabilen program bin 500, internete bal olmakszn off-line kullanlan ise 700 liradan avukatlara satt belirlendi.

E-Devletlerini oluturmular

Zanlnn emniyette verdii ifade dorultusunda soruturmay derinletiren ekipler, Suat Dye bilgileri Ömer Faruk Knn para karlnda verdii tespit edildi. Gönderilen özel ekip tarafndan stanbulda gözaltna alnan Ömer Faruk K. Ankaraya getirildi.

üphelilerin ifade ve çapraz sorgular sonucunda çete üyelerinin www.sorguturk.com adnda internet sitesi kurduklar ve para karl kontör satn alan kullanclara vatandalarn kimlik numaras, adres gibi kiisel bilgilerini sattklar ortaya çkt. Bilgileri satn alanlarn, internet sitesi üzerinden telefon, kii, firma, MERNS, SGK, araç, tapu ve dava sorgulamalar yaplabildii de belirlendi.

nternet sitesinin stanbulda bir irket bünyesinde faaliyet gösterdiinin tespit edilmesinin ardndan düzenlenen e zamanl operasyonda Y.K. ve S.R. Mersin, S.H.A. ise zmirde gözaltna alnd. nternet sitesi ise kullanma kapatld.

fadeleri alnan zanllar adliyeye sevk edildi, 2 firarinin yakalanmas için çalmalarn sürdüü örenildi.

Ana Sayfaya Git