Kent bayramlaşması

Kurban Bayramında Diyarbakır'da bir ilk gerçekleştirilerek; "Kent bayramlaşması" yapılacak.

Haberler 28.07.2020 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet DEMR

DYARBAKIR-l Valisi Münir Karalolu, kentte bir ilki daha gerçekletirerek tüm vatandalarn birbirleriyle bayramlaabilecei bir Kent Bayramlamasnn düzenlenmesine karar verdi.

Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Münir Karalolu, Kurban Bayram münasebetiyle mülki amirlerden, kamu kurumu yetkililerine, askeri erkandan, yarg ve güvenlik mensuplarna kadar sivil toplum kurulular ile vatandalarn da dahil olduu bir bayramlama düzenlenmesini istedi. Düzenlenecek bayramlamaya yönelik olarak Vali Karalolu, Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Ayhan Kardan, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Kaya, Ticaret Borsas Yönetim Kurulu Bakan Engin Yeil, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii Yönetim Kurulu Bakan Alican Ebedinolu ve TÜMSAD Bakan Hüseyin Oulmu ile bir toplant gerçekletirdi.

KENTSEL BAYRAMLAMA

Toplantda Vali Karalolu, STK temsilcileriyle ilk defa gerçekletirilecek olan Diyarbakr Kent Bayramlamasna yönelik yaplacak çalmalar konusunda istiarelerde bulundu. STK temsilcilerinin Kent Bayramlamasyla ilgili görü ve önerilerini dinleyen Vali Karalolu, Kurban Bayram münasebetiyle yaplacak bayramlamann planlanmasna dönük alnacak tedbirler ve uyulmas gereken kurallar ile vatandaa yönelik sunulabilecek hizmetlerle ilgili yetkililerle görü al veriinde bulundu.

HER KESM KATILIM GÖSTEREBLR

Toplumun tüm kesimlerine hitap edecek bayramlamada hiçbir ayrm gözetilmeksizin herkesin davet edileceini vurgulayan Vali Karalolu, kimi temsil ettii, kime oy verdii ya da hangi partiden olduuna baklmakszn tüm Diyarbakrllar kapsayan bu bayramlamayla halkn birbiriyle kucaklaacana deinerek bayramlar anlaml klann da bu olduunu ifade etti. Vali Karalolu, toplantda önceki yllarda kurum ve kurulularn kendi bünyelerinde gerçekletirdikleri bayramlama merasimleri yerine tüm Diyarbakrllarn yer ald bir bayramlamann daha anlaml olacan belirterek ilk defa gerçekletirilecek Diyarbakr Kent Bayramlamasnn bundan sonraki bayramlar da kapsayacak ekilde geleneksel hale getirileceini söyledi. Pandemiye yönelik alnacak tedbirlerin üzerinde durduu toplantda, kurallara bal kalnacann altn özellikle çizen Vali Karalolu, katlan vatandalar için maske, kolonya gibi ürünlerin ilgili kurulularca temin edileceini de sözlerine ekledi.

BAYRAM SEVNCMZ DAM OLSUN

Bayram sevincimiz daim olsun sloganyla tüm Diyarbakrllar buluturacak Kent Bayramlamas ayn zamanda Diyarbakr için bir ilk olacak. Daha önce hiç yaplmayan Kent Bayramlamas bayramn birinci günü ikindi namaz sonrasnda Ulu Cami avlusunda düzenlenecek, vatandalara maske ve kolonyann dnda çeitli ikramlar da sunulaca kaydedildi.

Ana Sayfaya Git