Kent dün gece arandı

Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıl dönümünü bahanesiyle huzur ve güven ortamını provoke etmeye yönelik olayların önlenmesi amacıyla 2 bin polisin katılımıyla asayiş uygulaması gerçekleştirildi.

Haberler 17.02.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, Abdullah Öcalann 15 ubat 1999da Kenyada yakalanarak Türkiyeye getirilmesinin yl dönümü bahanesiyle huzur ve güven ortamn provoke etmeye yönelik olaylarn önlenmesi amacyla 2 bin polisin katlmyla helikopter destekli asayi uygulamas yapld.

Merkez Kayapnar, Yeniehir, Balar ve Sur ilçelerinde yaplan e zamanl asayi uygulamasnda, cadde, sokak ve parklar denetlendi, üpheli ahslarn üst aramalar ve güvenlik sorgulamas yapld. Hava destekli operasyonda helikopter ile sokaklar taranarak, üpheli görülen durumlar uygulama yapan birimlere aktarld.

KENT GENELNDE ARAMA YAPILDI

Uygulamada, l Emniyet Müdürlüünde görevli tüm birimlerden 2 bin polisten oluturulan 69 ekip görev ald. Kent genelinde oluturulan 15 sabit noktada 2 bin 976 kiinin genel bilgi taramas gerçekletirildi, 29u aranan olmak üzere 31 kii gözaltna alnd, 6 kii hakknda adli ve idari ilem gerçekletirildi.

Uygulamada, 534 araç kontrol edildi, 10 araca 7 bin 261 lira ceza kesildi, 1 araç trafikten men edildi, 114 i yeri kontrol edildi.

Merkez Kayapnar ilçesinde uygulama yapan polisler esnaf ve vatandalarla sohbet ederek, Bir derdiniz skntnz var m? Sizler için yapabileceimiz bir ey var m? Bir derdiniz skntnz olursa polis her zaman hizmetinizde. Her zaman çekinmeden arayabilirsiniz. Telefonlarmz açk, her zaman derdinizi skntnz anlatabilirsiniz. dediler.

Vatandalarn rahat ve huzuru için çaltklarn belirten polislere, vatandalar teekkür etti.

Ana Sayfaya Git