Kent içi tarım meyve verdi!

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun geçen yıl hayata geçirdiği "Kent İçi Tarım Uygulamaları" projesi 4 bin metre kare alan üzerinden yükseliyor. Yaklaşık 20 çeşit ürünün ekildiği projede meyve ve sebzeler olgunlaşmaya başladı.

Haberler 01.07.2020 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyada ilk örnei Fransann bakenti Pariste hayata geçirilen ve Türkiyede ise Diyarbakrn tarihte ba ve bahçeleriyle ünlü olan merkezi Balar bu konuda model oldu.

Baclar Mahallesinde kurulan kent içi tarm uygulamalar bahçelerinde yetien meyve ve sebzeler kadar oluan yeil ve doal alan da çevre sakinleri için mis ve ferah bir hava meydana getiriyor. Bu durumdan oldukça memnun kalan vatandalar, projenin insanlar sebze ve meyve yetitiriciliine tevik etmek için de anlam ifade ettiini dile getirerek Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyoluna teekkür etti.

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, ilk etapta 4 bin metre kare ile balayan projeyi genileterek önümüzdeki süreçte baka noktalarda da hayata geçireceklerini söyledi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann yerli ve milli tarm ekonomisi seferberlii balattn ve son 20 ylda tarm ekonomisine büyük yatrmlar yapldn belirten Beyolu, buna katk salamak ve bu konuda model olmak için projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

KENT ç ORGANK TARIMDA MODEL OLACAIZ

En büyük amaçlarndan birinin çocuklar sebze ve meyve yetitiriciliine tevik etmek olduunun altn çizen Beyolu, Geçen yl fideleri çocuklarn katlm ile toprakla buluturduk. Hamd olsun meyve ve sebzeler olgunlamaya balad. Buraya gözümüz gibi bakyoruz. Kent içi tarm uygulamalar ve organik tarm için Türkiyeye model olacak. Sayn Cumhurbakannn büyük önem verdii yerli ve milli tarm ekonomisine katk salayacak. Ba Evi projemiz de hazr. Bu projeyi de hayata geçirerek Balarmz tarihteki misyonuna kavuturacaz inallah. lçemizde uygun olan birçok arazide bu projeyi uygulamak istiyoruz. Bölgemizin toprak yaps ve iklimi kent içi organik tarma elverilidir. Bunu iyi deerlendirmeliyiz. dedi.

Ana Sayfaya Git