Kent ulaşımında master planı!

Ulaşım Master Planında Çalışmalar Son Hız Devam Ediyor

Haberler 27.10.2020 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valisi Münir Karalolu Bakanlnda, Diyarbakr Emniyet Müdürlüü, Büyükehir Belediyesi yetkilileri ve Ulam Ana Plann yapan Boaziçi Proje firmas yetkilileri ile Diyarbakrdaki ulam hizmetlerinin tüm yönüyle masaya yatrld deerlendirme toplants yapld.

Öncelikle yetkililerden devam eden çalmalar hakknda bilgi alan Vali Karalolu, yaplan yatrmlar ve planlanan projeler ile ilgili de yetkililerle istiarelerde bulundu.

Emniyet Müdürlüü ve Büyükehir Belediyesi yetkililerince hz, parklanma, sinyalizasyon, trafik levhalar, yol çizgileri ve toplum tama gibi birçok konuda sunumlar yapld.

Diyarbakrn tüm trafik ve ulam konularnn ele alnd ve kent ulamna yönelik problemler ile çözüm önerilerinin konuulduu toplantda Vali Karalolu, vatandalarn ulam açsndan ihtiyaçlarna yönelik yaplabilecek konularn üzerinde durdu.

Toplantda öncelikli olarak, Ulam Ana Plan kapsamnda sahada yaplan saym, ölçüm ve anket çalmalar neticesinde belirlenen sorunlarn çözümüne yönelik olarak ilk aamada trafik skkl bulunan kavaklar için hazrlanan projeler deerlendirildi. 25 kavakta hem drone hem de 24 saat izlenen kameralarla bu kavaklar kullanan araç ve hareketleri tespit edilerek projeleri hazrland ve similasyon programlar ile test edildi.

Belediyemiz sorumluluunda bulunan yollardaki kavak projelerinin ivedilikle uygulamalarna balanmas, Karayollar anda bulunan kavaklarn da Karayollar Bölge Müdürlüü ile birlikte deerlendirilmesine karar verildi.

Ayrca; kentimizde 54 kavak noktasn kapsayan ve Akll Kavak olarak tasarlanm sistemin revize edilerek günümüz teknolojisine uygun hale getirilmesi ve yeni kavaklarmzn da bu sistem dahilinde çalmas yönünde faaliyetlere baland.

Karalolu, il genelindeki ulam a ve yol, ulamla ilgili alt ve üstyap, bakm ve yenileme çalmalarn da ara verilmeden tamamlanmasn istedi.

EDS KURULMASI GÜNDEMDE

Toplantda ayrca, dier Büyükehirlerde yaplan çalmalar da göz önüne alnarak, trafik aknn kontrolü ve ulam iyiletirilmesinin yaplmas, kent yaantsnn kurallara uygun, standartlar dahilinde bir yapya kavuturulmas için, trafikte kural ihlali yapan araçlardan kaynaklanan kazalarn önlenerek can ve mal emniyetinin salanmas amac ile gelitirilen bir denetleme sistemi olan Elektronik Denetim Sisteminin (EDS) Diyarbakrda uygulanaca bölgeler, kaza ve ihlal noktalar dorultusunda tespit edildi.

Toplantya Vali Karalolunun yan sra; l Emniyet Müdür Yardmcs Sinan Demir, Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Ayhan Kardan, Büyükehir Belediyesi Ulam Daire Bakan Hülya Atalay ve Ulam Daire Bakanlnda görev yapan ube Müdürleri ile ilgililer katld.

Ana Sayfaya Git