Kentsel değişimi

AK Partili Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun girişimleriyle hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan Kaynartepe Mahallesinin dönüştürülmesiyle ilgili projede süreç kesintiye uğramadan devam ediyor. Şu ana kadar 80 hak sahibi, hak devri konusunda uzlaşma sağlarken, 110 hak sahibi de yenilenecek olan ev ve iş yerlerinden almak için anlaşmaya vardı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, süreci hızlandırmak üzere komisyon kurdu.

Haberler 30.09.2021 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar ilçesindeki çarpk kentlemeyi bitirerek, Diyarbakrn kalbinde yeni ve modern bir ilçe yaps meydana çkarmay hedefleyen kentsel dönüüm projesi için hazrlklar sürüyor. Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyoluun yürüttüü çalma ve giriimler sonucu hazrlanarak çevre ve ehircilik Bakanlnca kabul edilen ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan onaylanan yerinde dönüüm modeline uygun projede hak sahipleriyle görümelerde yeni bir sürece geçildi. Bin 354 hak sahibini kapsayan Kaynartepe Mahallesindeki ilk etap çalmalaryla ilgili olarak u ana kadar 80 hak sahibinin haklarnn hazineye devri konusunda uzlamaya varld ifade edildi. 110 hak sahibinin ise bakanln yapaca çalmalarla yenilenecek konut ve yaplardan almak için anlama salad kaydedildi.

KOMSYON GÖREVE BALADI

Projede gerileme ve aksama olmadn ifade eden yetkililer, Balar Belediyesi tarafndan tahsis edilen ve çevre ve ehircilik l Müdürlüü ekiplerinin ortak çalma yürüttüü irtibat bürosunda vatandalara bilgi vermeye devam ediyor. Projeyi hayata geçirmek için çalmalarn sürdüren çevre ve ehircilik Bakanlnn süreci hzlandrmak amacyla uzman isimlerden oluan komisyon kurduu, bu komisyonun da çevre Ve ehircilik l Müdürlüü bünyesinde çalmalara balad belirtildi. Eski Balar bölgesinin tamamn zamanla modern bir ehir haline dönütürmeyi amaçlayan projede pilot bölge seçilen Kaynartepe Mahallesinin ardndan dier mahallelerle ilgili etaplar hazrlanacak.

BELEDYEDEN METRUK YAPI YIKIMLARINA DEVAM

Bu arada Balar Belediyesi, vatandalarn ikayeti üzerine eski Balar bölgesindeki metruk ve harabe yaplarn ykmn gerçekletirmeye devam ediyor. 2019 ylndan bu yana ykm gerçekletirilen yap says 350yi geçti. Kaynartape, Muradiye, Fatih, eyh amil, Yunus Emre, Mevlana Halit, 5 Nisan ve Körhat gibi eski yaplarn arlkta olduu yerleim yerleri bata olmak üzere bir çok bölgede madde bamllarnn meskeni haline gelen yaplarla ilgili vatandalarn ikayetler üzerine belediye encümeni karar alnarak süreç balatlyor. Bu tür yaplarn zaman kaybedilmeden ortadan kaldrlmas vatandalar tarafndan memnuniyet oluturdu, ayn zamanda kentsel dönüüme de hazrlk yaplyor.

Ana Sayfaya Git