Kentsel dönüşüme vatandaş desteği

Bağlar ilçesinde değişim ve dönüşümünü gerçekleştirerek modern bir yaşam alanı haline getirmeyi planlayan Kentsel Dönüşüm Projesine halkın desteği gün geçtikçe artıyor.

Haberler 24.11.2020 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesi Kaynartepe Mahallesi snrlarnda yer alan 53 dönümlük alann, 25 Eylül tarihinde Resmi Gazetede Cumhurbakan kararyla riskli bölge ilan edilerek kentsel dönüüm kapsamna alnmasndan sonra ilçede bu yöndeki heyecan iyice artm durumda.

LçEDE KENTSEL DÖNÜÜM

Yarm asrlk tarihi olan ve daha çok göçle ekillenen bu ilçenin nüfusu, resmi rakamlara göre 400 bini geçerken, mühendislik hizmeti almayan yaplardan oluan 260 bin nüfuslu eski Balar bölgesinin kaderini deitirecek olan proje belediyenin oluturduu imkanlarla hak sahiplerine anlatlarak spekülasyonlarn önüne geçiliyor.

PLOT BÖLGEDE DARINMANLIK

Pilot bölge olarak seçilen Kaynartepe Mahallesindeki 53 dönümlük alanda, bin 354 hak sahibi var ve 1 Temmuzdan itibaren sahada resmi olarak ykm ve inaat çalmalarna balamas planlanan projeden 7 bin kii etkilenecek. Vatandalar, Balar Belediyesi tarafndan açlan danma ofisine bavurarak projenin ana hatlar ve teknik detaylar hakknda bilgi alyor. Danma ofisi, haftann her günü hem yüz yüze görümelerle hem de telefon hatt araclyla hak sahiplerini bilgilendiriyor. Belediyenin kent geneline ast billboardlar yoluyla da yine projenin kente kazandracaklar hakknda vatandalara bilgiler aktarlyor.

VATANDAIN DESTE YÜKSEK

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, projenin hayata geçmesiyle ilgili çalmalarn aralksz olarak devam ettiini söyledi. 20 gün gibi ksa zamanda 300den fazla hak sahibinin kendileriyle iletiime geçerek bilgi aldn belirten Beyolu, Bir yandan projeyi uygulayacak olan çevre ve ehircilik Bakanlmz dier yandan da bizler belediye olarak çalmalarmz sürdürüyoruz. Halkmzn projeye destei tamdr. u ana kadar 300den fazla hak sahibi bavurarak proje hakknda bilgilendirildi. Kimsenin kafasnda hiçbir soru iareti kalmasn. Yerinde dönüüm modeli ile uygulanacak olan projenin ana gayesi halkmzn huzurlu bir yaama kavumasdr. Merak eden herkes büromuzdan veya telefon hatt araclyla her türlü bilgiyi alabilir. effaf bir ekilde yürüyen bir süreç var. Halkmzn projeye destei tamdr. u ana kadar ki gözlemlerimiz bu yöndedir dedi.

Ana Sayfaya Git