Kesintiye Suç Duyurusu

Sur İlçesi'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımın devam ettiği 2 mahallede, elektrik ve içme suyunun kesildiğini iddia eden Sur Platformu üyeleri, bu kamu görevlileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberler 29.08.2017 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur lçesinde kentsel dönüüm projesi kapsamnda ykmn devam ettii 2 mahallede, elektrik ve içme suyunun kesildiini iddia eden Sur Platformu üyeleri, bu kamu görevlileri hakknda savcla suç duyurusunda bulundu.

Merkez Sur lçesinde kentsel dönüüm projesi kapsamnda Ali Paa ve Lalebey Mahallesinde, evlerin ykm sürüyor. Mahallede halen yaayan ailelerin elektrik ve sularnn kamu görevlileri tarafndan kesildiini iddia eden Sur Platformu üyeleri, bugün öle saatlerinde savcla dilekçe verilmek üzere Diyarbakr Adliyesi önünde topland. Platform üyelerine HDP Diyarbakr Milletvekilleri mam Taçer, Sibel Yiitalp, parti üyeleri ve baz sivil vatandalar da destek verdi.

KESNTLERE SUç DUYURUSU

Youn güvenlik önlemlerinin alnd adliye binas önünde ilk olarak konuan HDP Diyarbakr Milletvekili mam Taçer, Surun 6 mahallesine 1 yl 8 aydan bu yana girilmediini ve oradaki mahallelerin yerle bir edildiini öne sürerek öyle dedi:

6 bin yllk kültür ayaklar altna alnm. Tarih yok saylm. imdi ise Lalebey ve Ali Paa Mahallelerinde aynsnn yaplmasndan endieliyiz. Eer ayns deilse hukuk kurallarnn ilemesi lazmd. Halen mahkemesi devam eden bir yerde vatanda elektriksiz ve susuz brakmak, vatandan kendi evine gitmesini dahi engellemek, bariyerlerle etrafn çevirmek hukuksuzluk ve adaletsizliktir. Bu uygulamay kabul etmiyoruz. Bunun keyfi olduunu düünüyoruz. Hukuku göreve çaracaz. Adliyeye bavurumuzun nedeni budur. Açklamann ardndan biri avukat 4 kii, savcla dilekçe vermek için adliye binasna girdi.

Ana Sayfaya Git