Keşir ailelerle

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Keşir, Diyarbakır annelerini ziyaret etti "İnanıyorum ki bu terörü bu annelerin gayreti, azmi sayesinde hep birlikte bitireceğiz"

Haberler 01.06.2022 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Merkez Kadn Kollar Bakan Aye Keir, terör örgütü PKK tarafndan daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr annelerini ziyaret etti.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 1002. gününde devam ediyor.

AK Parti Genel Merkez Kadn Kollar Bakan Keir ve beraberindeki yardmclar ile AK Parti Diyarbakr Milletvekili Oya Eronat ve MKYK üyesi Suna Kepolu Ataman, evlat nöbetindeki ailelere ziyarette bulundu.

Ailelerle yapt görümesinin ardndan gazetecilere açklama yapan Keir, kadn milletvekilleri ve kadn kollar tekilatlaryla annelere güç vermek ve onlarn aclarna ortak olabilmek için bugün burada olduklarn söyledi.

Annelerin feryatlarnn hala dinmediini ve annelerin çl için burada olduklarn dile getiren Keir, Kimi 10, kimi 15, kimi 17 yanda gencecik fidanlar annelerin koyunlarndan koparlarak terör örgütüne teslim edilmi. Kimi zorla kaçrlm, kimi kandrlm, çocuk yanda. Bugün okul sralarnda, annelerin koynunda olmas gereken çocuklarn akbeti bilinmiyor. HDPnin, PKKnn i birlikçileri sayesinde, aileler bizzat HDPli isimleri veriyor, çocuum onun seçim kampanyasnda kaçrld, seçim kampanyas döneminde zorla araçlara bindirildi diye. ifadesini kulland.

ALELERLE BULUTU

Annelerin çlklarn tüm Türkiye tekrar tekrar duysun istiyoruz. çünkü sadece anne olan baba olan bu acy bilir sözlerini sarf eden Keir, unlar kaydetti:

nanyorum ki bu terörü bu annelerin gayreti, azmi sayesinde hep birlikte bitireceiz. Devletimizin gücü, iradesi sayesinde hep birlikte bitireceiz. Son bir ylda terör örgütüne Diyarbakrdan bir kii dahi katlmad. Aslnda hem devletimizin gücünü hem terörle mücadele gücümüzü hem de bu annelerin kararllnn terörü bitirme noktasndaki azmini ortaya koyan veriler bunlar. Ama bu çocuklarn her birinin, annelerin koynuna geri dönmesi lazm.

Ana Sayfaya Git