Keşke kafasına sıksaydın

Diyarbakır'da alkollü bir mekanda konsomatris olarak çalışan Deniz Ketir'i, "Namusumuzu lekeledi" diyerek öldüren kardeşi ve azmettirici olarak yargılanan babası ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Dinlemeye alınan telefonunda, akrabalarına, kızını aile şerefine leke getirdiği için oğluna öldürttüğünü itiraf eden baba Celal Ketir'in cezası iyi halden müebbete çevrildi. Deniz'i öldüren Sezer Ketir'in cezası da cinayeti, babasının azmettirmesi ve aile baskısı sonucu istemeyerek işlediği ve pişman olduğu için müebbet hapse çevrildi.

Haberler 26.07.2021 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Yeniehir ilçesinde alkollü mekanda konsomatris olarak çalt öne sürülen bir çocuk annesi Deniz Ketir (27), Vanda yaayan babas Celal Ketirin azmettirmesiyle kardei Sezer Ketir (22) tarafndan evinde öldürüldü. Teslim olan zanl, cinayeti kendi bana ilediini iddia etti. Baba Celal Ketir de hem oluna, hem kzna üzüldüünü ifade ederek, olaydan haberi olmadn ileri sürdü. Olayn aile meclisi kararyla ilenli olabileceini düünen savclk, telefonlarn dinlemeye aldrd babann akrabalaryla görümelerinde olunu azmettirdiini belirledi. Ar Ceza Mahkemesinde açlan davada, baba ve olu arlatrlm müebbet hapisle cezalandrd, Bu ceza ise yi hal indirimiyle müebbede çevirdi.

PMANLII NET BçMDE GÖZLEMLEND

Mahkeme gerekçeli kararnda, Deniz elence merkezlerinde çalt için aile fertlerinin bundan rahatszlk duyduu ve babann, kzn görevini olu Sezer Ketire verdiini belirtti. Sezerin de Vandan Diyarbakra gelerek ablasn telefonla arayp ziyarete geldiini söyledii, evine giderek birlikte yemek yedikleri, bir süre sohbet ettikleri ve devamnda babasnn azmettirmesiyle kurun yamuruna tutarak öldürdüü ifade edildi. Yarglama aamasnda Sezer Ketirin, pimanlnn net biçimde gözlemlendiine dikkat çekilen kararda, henüz çocuk saylabilecek yata olan sana verilecek cezann gelecei üzerindeki olas etkileri dikkate alnarak, cezasnn müebbet hapse çevrildii vurguland.

TELEFONLARI DNLEMEYE ALININCA YAKAYI ELE VERD

Kararda, baba Celal Ketirin de dinlemeye alnan telefonuyla görütüü kiilere cinayeti aile erefine leke sürdüü için bizzat kendisinin azmettirdii yönünde itirafta bulunduu için suçunun sabit olduu ifade edildi. Cinayet ileme gibi bir fikri olmayan olunu, ablasn öldürmesi için azmettirip telkinde bulunduu için sabit görülen suçu nedeniyle arlatrlm müebbet hapisle cezalandrlmas gerektii, ancak cinayetten sonraki davranlar lehine taktiri indirim sebebi kabul edilerek cezasnn müebbet hapse çevrildii belirtildi.

BABAM KEKE KAFASINA SIKSAYDIN DED

Deniz Ketirin kardei Kz Fidan Ketir tank olarak alnan ifadesinde yaananlar, Kardeim evden çknca ablam arayp dikkatli olmasn istedim. Kardeim eve dönünce babama, ii bitirdim dedi. Babam ölüp ölmediini sorunca, gösüne ve bel aasna sktm dedi. Babam da, keke kafasna sksaydn dedi. O da göremedii için vuramadn söyledi eklinde anlatt.

Ana Sayfaya Git