Kıbrıs gazileri anılarını çocuklarla paylaştı

Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi'nde koruma ve bakım altındaki çocuklar, evlerinde ziyaret ettikleri Kıbrıs gazilerinden anılarını dinledi.

Haberler 20.09.2017 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mulu gaziler, koruma ve bakm altndaki çocuklara, 43 yl önce Kbrs Bar Harekat srasnda yaadklar olaylar anlatt.

Gazilerden 64 yandaki Nusret Öngan, Ankarann çubuk ilçesinde askerlik yaparken Kbrs Bar Harekatna katldn söyledi.

Kbrsa alay olarak 70 helikopterle gittiklerini belirten Öngan, Ayn gün savaa katldk. Gece sabaha kadar ilerledik. Sabah kazma ve küreklerle mevziler kazdk. 08.00de Ate serbest dediler, ate etmeye baladk. Kar tarafa taarruzda bulunduk. Yüksek tepelere bayramz diktik. Türk bayran nerede görseler oradan kaçyorlard. Düman kaçyordu, biz de onlarn peinden gidiyorduk. ifadelerini kulland.

Öngan, Bugün sava olsa bugün de giderim. Nerede olursa olsun benim için ayndr. Vatan için canm da veririm. Vatan olmazsa insan yaayamaz. diye konutu.

Gazi Celadin Yldz (65) da bar harekatna katlmak üzere uçakla Kbrsa gittiini anlatarak, Oraya gittiimde sava balamt. Bizi helikopterden hemen sava alanna indirdiler. Orada savatk. Mevzide nöbet tuttuk. O zaman gençtim. 5 ay mevzide kaldk. Kbrsta tezkereyi aldm. dedi.

Yldz, çocuklarn kendisini evinde ziyaret etmesinden duyduu memnuniyeti dile getirdi.

- Milli ve manevi deerlerine bal yetimeleri için

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürü Abdulbari Aksoy da çocuklarn, vatan için bedel ödeyen kiilerle irtibatn salamak amacyla gazilere ziyarette bulunduklarn bildirdi.

Aksoy, çocuklarn psikososyal geliimine, milli ve manevi deerlerine bal yetimelerine katk sunmak adna çok önemli bir ziyaret oldu. una inanyoruz, bütün çocuklarmz, bu büyük medeniyetin korunmas ve yüceltilmesinde nasl bir emek salanmtr, tümünü örenmelidir. Gazilerimizi ziyaret etmek boynumuzun borcudur. eklinde konutu.

Merkezde görevli öretmen Ceylan Yldrm da çocuklarn gazileri ziyaret etmekten memnuniyet duyduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git