Kim İşgalci!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde halk arasında “Çarşiya Şewitî” diye bilinen Tarihi Sipahi Çarşısı girişinde bir vakfa ait olduğu tespit edilen yaklaşık 300 metrekarelik alanın işgal edildiği ve buna Sur Belediyesince göz yumduğu iddia edildi.

Haberler 29.01.2018 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakanl tarafndan Sur ilçesindeki olaylarn ardndan restorasyon ve yenileme çalmalar kapsamnda yer alan Tarihi Sipahi çarsyla ilgili çarpc bir iddia ortaya atld.

Yenileme çalmalarnn son aamada olduu çaryla ilgili yaklak 400 yllk pekyolu El Hac Mustafa çelebi Molla Mehmed Vakf yöneticilerince, çar içerisindeki kendilerine ait yaklak 300 metrekarelik alandaki çok sayda dükkannn kaçak olduu gerekçesiyle ykmnn gerçeklemesi için harekete geçti.

Ykm için Belediye ile resmi yazmalarda bulunulurken, 2 yllk sürede ikal altndaki yerlerin ykm ii ylan hikayesine döndü. Zira yazmalara belediye yönetimi dükkanlarn boaltma iini vakf yöneticilerine yüklemesi üzerine ykm bir türlü gerçekleemedi.

Duruma tepki gösteren ve gazetemize açklamalarda bulunan pekyolu El Hac Mustafa çelebi Molla Mehmed Vakf Mütevellisi Tayfun Adem Ylmaz, igal altndaki yerlerin boaltlmasnn ve ykmnn belediyenin görevi olduunu söyledi.

BELEDYE: DÜKKANLARI SZ BIALTIN

2014 ylnn Haziran aynda vakfa mütevelli olarak atandn ifade eden Ylmaz, çalmalarmn sonunda vakfmzda ait olan çariya ewitdeki 265 ada 4,5,6,7,8 ve 9 nolu parsellerde kaçak yaplarn olduunu tespit ettim. Tabi bu sorun 1980 yllardan beri devam ediyor. Buraya imara aykr ekilde yaplar yaplm. Bizde bununla ilgili Sur Belediyesine yazlar yazdk. Kendileriyle görümelerde bulunduk. Ayrca Sur Belediye Bakan Bilal Özkan görümelerde bulunduk. Kendisi bize yardmc olacan söyledi. Akabinde Sur Belediyesinin bana gönderdii yazda 10 gün içerisinde tanmazlarn bizim tarafmzdan boaltlp, ondan sonrada ykmn gerçekleebileceini bize bildirdiler. Böyle bir ey olamaz, böyle bir kanunsuzluk olamaz. Ykm ii belediyenin görevidir. Buray ivedilikle ykmalar ve temizlemeleri gerekiyor. çünkü buralarda imara aykr yaplar var. Kendileri de bunu kabullenmi dedi.

BÖYLE BR EY KENYADA DAH OLAMAZ

Ylmaz, belediye bakan Özkann iyi niyetli olduunu ancak mar Müdürünün konunun çözümünde duyarsz kaldn ileri sürerek, öyle konutu:

Belediyedeki imar müdürü bu konuyla ilgilenmiyor ne yazk ki. Dilekçelerimizi 2 yldr yazyoruz. Ama bir türlü cevap alamyoruz. Belediye bakanmza yazdmz evraklar gizliyorlar. Bu yazlar belediye bakanmza ulatrmyorlar. Bize gönderilen yazlarn altnda belediye bakan yardmcsnn imzas var. Ne sebeple olursa olsun burada vakf tanmazlar var. Bu vakf tanmazlar rant kaps haline gelmi. Buna niye göz yumuluyor anlam verebilmi deilim. Bir an önce belediyemiz tarafndan imara uygun bir ekilde buralarn ykm gerekiyor. Belediye bakanmzdan yardm bekliyoruz, vakfmza sahip çkmasn bekliyoruz. mar Müdürümüzden bu tanmaz malala ilgili biraz daha duyarl olmasn bekliyoruz. Böyle bir ey Kenyada dahi olamaz. Kendisi imara aykr olarak buralardaki yaplara göz yumdu. Yani orada herhangi bir ta dütüü zaman, birinin kafas krld zaman galiba imar müdürü o sorumluluu üzerine almayacaktr. Bir an önce sorumlular görevlerini yerine getirsin. Vakf burada çok ar bir ekilde zarara uramaktadr. Zararmzn giderilmesini talep ediyoruz.

SUç DUYURUSUNDA BULUNACAIM

Ylmaz, konu ile ilgili önümüzdeki hafta Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna görevi ihmalden dolay ilgiler hakknda suç duyurusunda bulunacan sözlerine ekledi.

BELEDYE SORULARA YANITSIZ KALDI

Öte yandan görülerine bavurmak istenilen Sur Belediyesi yetkilileri, konuya ilikin herhangi bir açklama yapmayacaklarn bildirdi.

Ana Sayfaya Git