Kimler Kimi Kolluyor?

Diyarbakır Ergani ilçesi merkezinde kaçak hatların çalışmasına tepki gösteren Ergani-Diyarbakır Minibüsçüler Kooperatif Başkan ve üyeleri duruma sert tepki göstererek, belediye ve emniyetten kanunların uygulanmasını istedi.

Haberler 31.08.2017 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

S.S.13 Nolu Ergani Birlik Motorlu Tayclar Kooperatifi bakan Zülfi Tetik, yapt açklamada 22 Kasm 2014 tarihinde S.S. 5 nolu kooperatif hakknda ilçe dnda bulunan Ergani ilçe garajna tanmas karar alndn ancak kooperatif üyelerinin hat dolmularyla ilçe merkezinde faaliyetlerini halen sürdürdüünü söyledi.

Haksz kazanç elde ediyorlar

lçe merkezinde faaliyet veren hat dolmularnn ve kooperatif üyelerinin haksz kazanç elde ettiini dile getiren Tetik, alnan hüküm ve kararn Ergani Belediyesi ve Emniyet yetkililerince yerine getirilmesini istedi.

Kanunlar uygulayn!

Mülki amirlere seslenen Tetik, Herhangi bir olayn meydana gelmemesi için yetkililerden görevlerini yapmalarn ve kanunlar uygulamalarn istiyoruz. Biz vergilerimizle çalyoruz, ehir dndayz. Onlar ise resmi olmayan yollarla ilçe merkezinde faaliyet yürütüyorlar. dedi.

lerde bir sknt olursa, sorumluluk yetkililerindir

S.S. 13 nolu kooperatif olarak zor durumda olduklarn belirten Tetik, Gerçekten zor durumdayz. Mülki amirlerimizden tek ricamz, herhangi bir olayn çkmamas için bu soruna çare bulsunlar, bizlere yardmc olsunlar. leriki günlerde bir sknt olduunda bu sorumluluk yetkililere aittir. ifadelerini kulland.

150 km ile Diyarbakr ile yolculuk ediyorlar

Tetik, Gerçekten her iki kooperatif, yola çkt zaman 140-150 hzla Diyarbakra yolculuk ediyorlar. Yolcular da rahatszdr, yolcular da madurdur. Her iki kooperatifinde ilçe garajna alnmasn istiyoruz. 500 araçlk ilçe garaj bombo. eklinde konutu.

Valinin kararn Belediye bakan bozdu

2015 ylnda Diyarbakr Valisi tarafndan her iki kooperatifin de ilçe dndaki garaja kaldrdna dikkat çeken Tetik, Ne oldu bilmiyoruz. Belediye bakan Fesih Yalçn, Yer müsait deil gerekçesiyle bu kararn uygulanmasna engel oldu. Biz bu kararn uygulanmasn istiyoruz. Yer müsaittir. diye konutu.

Vatandalar da madur

Ziya Gökalp Caddesinden balayarak Dicle Yolu ve Milli Egemenlik Caddesine kadar devam eden güzergh üzerinde yaanan ar trafik younluunun içinden çklmaz bir hal aldna dikkat çeken vatandalar, Ergani ilçesi ehir merkezinde bulunan 5 Nolu yolcu tama kooperatifinin ise durumun daha kötüye gitmesine neden olduunu belirtti.

Ana Sayfaya Git