Kimlerle görüşecek?

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Haberler 28.01.2022 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ) - AK Parti Diyarbakr l Bakan Muhammet erif Aydn, düzenlenen basn toplantsnda gündeme ilikin deerlendirmede bulundu.

Partinin il binasnda gerçekletirilen toplantda konuan Aydn, yeni dönemin yol haritasn oluturduklarn ve 2023e kadar sahada olacaklarn söyledi.

Aydn, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun bu hafta Diyarbakra yapaca ziyaretin hava artlar gerekçe gösterilerek iptal edildiini belirterek, Klçdarolu önceki günlerde helalleme diye dikkat çekici bir söylem gelitirdi. Klçdarolunun Diyarbakrda helalleme kapsamnda kimlerle görüeceini, kimlerle helalleeceini merakla bekliyoruz. En bata yürekli ve onurlu bir ekilde iki yldan bu yana terör örgütüne kar meydan okuma gerçekletiren ve evlatlarn terör örgütünden isteyen Diyarbakr annelerinin yannda durup, onlarla helallemesi gerekir. dedi.

KMLERLE GÖRÜECEK

Okullarda seçmeli ders hükümetin sunduu bir gereklilik ve çok güzel bir imkan. diyen Aydn, herkese bu imkandan faydalanmalar çarsnda bulunduklarn belirtti.

Aydn, Gerek Kürtçe gerek Zazaca gerekse de temel slami dersleri gönül rahatlyla seçme haklar önlerindedir. çocuklarn bu konuda yönlendirebilirler. çocuklarmz bu dersleri seçip hükümetimizin sunmu olduu bu imkandan özgür bir ekilde faydalanabilecek durumdalar. Bu sayede insanlarmzn bu topraklardaki ana dili olan Kürtçeyi daha güzel bir ekilde örenebilmelerinin imkan douyor. dedi.

Ana Sayfaya Git