Kimse Diyarbakır’ı Dize Getiremeyecek

Yıldırım, "Bir numaralı terörü kontrol altına aldık, önce güvenlik, can güvenliği, mal güvenliği, bu sağlandı. Şimdi de gelecek garantisi iş için düğmeye bastık, fabrikaları yapacağız. Diyarbakır'ın şu anda devam eden 165 projesi var. Toplam tutarı 6.5 milyar." dedi.

Haberler 17.06.2017 - 03:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur ilçesinde bedeli 57 milyon liray bulan Gazi ve Melikahmet Caddeleri Sokak Salklatrma 1inci etap, Dicle Vadisi Projesi 1inci etap ve restorasyonu tamamlanan tarihi yaplarn açln yapmak üzere Diyarbakra gelen Babakan Binali Yldrm, Sur ilçesinde önce esnaf gezdi.

Ulu cami önünde halka hitap etti. Babakan Yldrm, 15 Temmuzda meydanlara inmeyenler, sokaklarda yürümeyenler imdi Ankaradan stanbula yürüyorlar. Yürüyeceksen darbeye kar yürüyeceksin. Darbeye kar. Adalet sokakta bulunmaz, aranmaz. Adaletin olaca yer mahkemelerdir. Adalet mülkün temelidir dedi.

DYARBAKIRI DZE GETREMEZ

Babakan Bingali Yldrm, te Diyarbakr. 4 Eylülde buraya geldik. Arkadalarmz ile beraber dedik ki, Artk yeter. Terörün Diyarbakrmz, bölgemizi geri brakmaya, insanmza zarar vermesini artk müsaade etmeyeceiz dedik. Hiç kimse Türkiyenin Diyarbakr, Türkiyenin teminat Peygamberler ehir Diyarbekirin güzel insanlarn dize getiremez.

MD DE GELECEK GARANTS

Babakan Binali Yldrm, Diyarbakrn ihtiyaçlarn bildiklerini, birinci derdi olan terörden ehri temizlemek ve terörün kökünü kazmak olduunu da ifade ederek, Önce can, mal güvenlii saland. imdi de gelecek garantisi. için dümeye bastk. Diyarbakrn u anda devam eden 165 projesi var. Toplam tutar 6.5 milyar.

ULUSLARARASI UçULAR

Kente önceki gelilerinde vatandalarn, Erbile ve Kbrsa uçak seferleri lazm. dediini ve bunu hizmete aldklarn hatrlatan Yldrm, imdi de istiyorsunuz ki Avrupadan buraya dorudan uçu olsun. Turizm canlansn, ziyaretçiler gelsin, Diyarbakr kazansn. Onu da yapacaz. Yurt dndan uçular da Diyarbakra balatacaz. Diyarbakr bölgenin parlayan yldz, bir numaras yapmaya kararlyz. diye konutu.

KALPLERN TAMR ZORDUR

Diyarbakrllara Cumhurbakan Erdoann selamn getirdiini söyleyen Yldrm, karde kavgasn da bitirdiklerini, milleti ve devleti kucaklatrdklarn da kaydetti. Yldrm, Gönüller yapmaya geldik sevgili Diyarbakrllar. Kürtlerin, Türklerin sorunu terör örgütü, PKK, YPG, PYDdir diye konutu.

Babakan Binali Yldrm, Diyarbakrn ihtiyaçlarn bildiklerini, birinci derdi olan terörden ehri temizlemek ve terörün kökünü kazmak olduunu da ifade ederek, Önce can, mal güvenlii saland. imdi de gelecek garantisi. için dümeye bastk. Diyarbakrn u anda devam eden 165 projesi var. Toplam tutar 6.5 milyar. ldrm, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Ankaradan stanbula balatt Adalet Yürüyüünü eletirerek, 15 Temmuzda meydanlara inmeyenler, sokaklarda yürümeyenler imdi Ankaradan stanbula yürüyorlar. Yürüyeceksen darbeye kar yürüyeceksin. Darbeye kar. Adalet sokakta bulunmaz, aranmaz. Adaletin olaca yer mahkemelerdir. Adalet mülkün temelidir dedi.

Babakan Yldrm, Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami önünde toplanan vatandalara hitap etti. Vatandalar selamlayan Yldrm, babakan olduktan sonra bir ylda üçüncü kez Diyarbakra geldiini belirterek, Ne kadar Erzincanlysam o kadar Diyarbakrlym, ne kadar zmirliysem o kadar Vanlym, ne kadar stanbulluysam o kadar Batmanlym. ifadesini kulland.

780 bin kilometrekare vatan toprann her köesinde, 81 milyonun bir, beraber ve karde olarak sonsuza kadar birlikte yaayacan vurgulayan Yldrm, Teröre, Türkiyenin hiçbir yerinde asla ve asla el aman vermeyeceiz. te Diyarbakr, 4 Eylülde buraya geldik, arkadalarmzla beraber dedik ki Artk yeter, bu terörün Diyarbakrmza, bölgemizi geri brakmaya, insanmza zarar vermesine artk müsaade etmeyeceiz. O gün, bugün sizlerin desteiyle terör örgütüne el aman verdirmiyoruz. Güvenlik güçlerimiz, polisimiz, jandarmamz, korucumuz, askerimiz her yerde, saklandklar her delikte pelerine düüyor ve masum insanlarn, çocuklarn intikamn alyor. diye konutu.

6-7 Ekim olaylarnda milleti sokaa çardklarn, vatandalar terör örgütlerine hedef gösterdiklerini ve 53 masum insann canna kastettiklerini anlatan Babakan Yldrm, sözlerini öyle sürdürdü: Yasin Börüyü öldürdüler, bir de ikence ettiler ama imdi bunlar yapanlar hesabn veriyor mu? Verecekler, çünkü hiç kimse Diyarbakr Türkiyenin teminat, peygamberler, sahabeler ehri Diyarbakr, Diyarbekirin güzel insanlarn dize getiremez. Geçen yl buraya geldiimizde Bu çukurlar kazanlar, bu çukurlarda kendilerini yok edecekler, bu çukurlara onlar gömeceiz. dedik. Gömdük mü? imdi gün onlarn verdii zararlar ortadan kaldrma günüdür. imdi artk birlik olma, beraber olma, birlikte Türkiye olma zamandr.

Diyarbakrn ihtiyaçlarn biliyoruz. Diyarbakrn birinci derdi, terörden ehri temizlemek, terörün, buradan kökünü kazmak. imdi terörün Diyarbakrdan kökü kaznd m, artk terör örgütü esnafmz, sanatkarmz, vatandalarmz tehdit ederek, haraç alarak burada zulüm yapabiliyor mu? Yapamyor. çünkü Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlüdür, Diyarbakrlnn, milletin yanndadr, yannda olmaya da devam edecek. Onlara asla bu topraklarda bir daha nefes aldrmayacaz, göz açtrmayacaz. Diyarbakrmzn, Türkiyenin geri kalmasna, kalknmada zaman kaybetmesine sebep olmalarna asla izin vermeyeceiz.

- Diyarbakr ihanete geçit vermez

Birlik, beraberlik ve kardelik çars yapan Yldrmn, te Ulu Cami, 639 ylndan beri ayakta. te bu camiler, bu tarih, bizim gurur duyduumuz geçmiimizdir. Bu topraklarn evlad Selahaddin Eyyubi ne diyor biliyor musunuz? Hatalar affet ama ihaneti asla affetme. haneti affeder miyiz? diye sormas üzerine alandakiler de hayr karln verdi.

Babakan Yldrm, te bu, Diyarbakr ihanete geçit vermez, Türkiyenin birliine, beraberliine, ay yldzl bayrana her zaman sahip çkmtr, sahip çkmaya da devam edecek. dedi.

- Sokaklarda yürümeyenler imdi tutmular...

Diyarbakrl vatandalarn, 15 Temmuzda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Meydanlara inin. çars üzerine bayra eline alarak, dillerinde ehadetlerle meydanlar doldurduklarn, darbecilere hak ettikleri cevab verdiklerini belirten Yldrm, Allah sizden raz olsun. O gün meydanlara inmeyenler, sokaklarda yürümeyenler imdi tutmular Ankaradan stanbula yürüyorlar. Yürüyeceksen darbeye kar yürüyeceksin, darbeye kar. Adalet sokakta bulunmaz, adalet sokakta aranmaz. Adaletin olaca yer mahkemelerdir, adalet mülkün temelidir. ifadesini kulland.

- Tarihi eserlerimiz bir bir elden geçiyor

Diyarbakra geçen 15 ylda 30 milyar lira yardm yapldna deinen Yldrm, Diyarbakrn u yollarn, kavaklarn, çevre yolunu, köprülü kavaklarn, eski halini hatrlayn, bir de yeni haline bakn. te o zaman Mehdi Eker kardeimiz, sizin evladnz, bakand. Bu iler yaplrken sürekli takip etti. Ayn ekilde Galip Ensariolu, Ebubekir Bal vekilimiz de bu ileri ayn ekilde devam ettiriyorlar. diye konutu.

AK Parti iktidarnn ilk gününden bugüne kadar Diyarbakrda görev yapanlara teekkürlerini ileten Yldrm, unlar söyledi:

Eylülde geldiimizde ne dedik? Bu çukur kazanlarn, binalar, dükkanlar tarumar edenlerin, her taraf yakp ykanlarn hesabn göreceiz ve yaklan yklan yerleri de en güzel ekilde yapacaz. te görüyorsunuz. Buradan baladk, dükkanlar yaplyor. Sur içindeki Gazi Melik Ahmet Caddesi yenileniyor, oradaki tarihi eserlerimiz bir bir elden geçiyor. Evleri yklanlara yeniden ev yapyoruz. Ziyanlar, eyalarnn bedelleri ödeniyor, esnafa gerekli krediler veriliyor.

Cazibe merkezinin merkezi olacak

23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Projesini anlatan Yldrm, bu iller arasndaki önemli merkezlerden birisinin de Diyarbakr olduunu söyledi.

Diyarbakr da cazibe merkezinin merkezi oluyor. diyen Yldrm, kente 375 müracaat yapldn, toplam yatrm tutarnn 6,5 milyar lira olduunu belirtti.

Yldrm, cazibe merkezleriyle fabrikalar yaplacana iaret ederek, Burada esnaf gezerken bana ne söylediler?: , i, i. Bir numaral terörü kontrol altna aldk. Önce güvenlik, can güvenlii, mal güvenlii, bu saland. imdi de gelecek garantisi i için dümeye bastk, fabrikalar yapacaz. nallah gençlerimiz bata olmak üzere i ihtiyac olan kardelerimize de i bulacaz. Bundan sonraki kararmz bu. ifadelerini kulland.

Diyarbakrda devam eden 165 projenin toplam yatrm tutarnn 6,5 milyar lira olduunu bildiren Yldrm, 33 bin kiilik Diyarbakr Stadyumunun ksa süre sonra tamamlanacan, çevre yolunun yarsnn bitirildiini ve yarsnn da yaplmaya devam ettiini kaydetti.

- Yurt dndan uçular da Diyarbakra balatacaz

Babakan Yldrm, 15 yl önce Diyarbakr Havalimanna gidilirken birçok kontrolden geçildiini anmsatarak, bölgenin en güzel havalimann Diyarbakrda hizmete açtklarn dile getirdi.

Kente önceki gelilerinde vatandalarn, Erbile ve Kbrsa uçak seferleri lazm. dediini ve bunu hizmete aldklarn hatrlatan Yldrm, imdi de istiyorsunuz ki Avrupadan buraya dorudan uçu olsun. Turizm canlansn, ziyaretçiler gelsin, Diyarbakr kazansn. Onu da yapacaz. Yurt dndan uçular da Diyarbakra balatacaz. Diyarbakr bölgenin parlayan yldz, bir numaras yapmaya kararlyz. diye konutu.

Diyarbakrllara, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann selamlarn da ileten Yldrm, Diyarbakrl air Cahit Stk Tarancnn Memleket isterim. Gök mavi, dal yeil, tarla sar olsun. Kularn, çiçeklerin diyar olsun. Memleket isterim. Ne bata dert, ne gönülde hasret olsun. Karde kavgasna bir nihayet olsun. dizelerini anmsatt.

Yldrm, karde kavgasn bitirdiklerini, milletle devleti kucaklatrdklarn, bundan sonra da Türkiye, Diyarbakr ve bölge için her türlü imkan seferber edeceklerini, yklan evler ve dükkanlarn en güzelini yapacaklarn vurgulad.

Babakan Yldrm, Bu terör örgütü PKK, PYD, YPG, bunlarn hepsi ayn. Bunlarn, bu örgütlerin Kürtler diye bir sorunu yok. Asl sorun Kürtlerin, Türklerin de sorunu terör örgütüdür, PKKdr, PYDdir, YPGdir. Bütün bunlar aramzdan çkarmaya yemin ettik, karar verdik. Bu kararllmz da devam ediyor. deerlendirmesinde bulundu.

- Türkiye, her türlü tehdide, darbeye, ekonomik krize ramen büyümeye devam ediyor

Yldrm, çevre ve ehircilik Bakan Mehmet Özhasekiyi Diyarbakra memur yaptklarn, kentteki her türlü ii yapacan ve ihtiyac karlayacan anlatt.

çileri Bakan Süleyman Soylunun halkn güvenlii için güvenlik güçleriyle gece günüz çaltn belirten Yldrm, Milli Savunma Bakan Fikri Ikn bölgedeki terörle mücadele çalmalarn yakndan takip ettiini aktard.

Kalknma Bakan Lütfü Elvann da fabrika ve cazibe merkezlerinin hazrlklarn yaptn vurgulayan Yldrm, Diyarbakrda yaknda fabrikalarn yapmna balanacan ve i sorununun daha da azalacan söyledi.

Yldrm, Türkiyenin her türlü tehdide, darbeye, ekonomik krize ramen büyümeye devam ettiini kaydetti.

Diyarbakrllara, 16 Nisanda yaplan halk oylamasnda rekor destekle cumhurbakanl hükümet sistemine Evet diyerek, oylar yaklak yüzde 70 artrdklar için teekkürlerini ileten Yldrm, birlik ve beraberlik içinde aydnlk yarnlara yürüyülerinin devam edeceini vurgulad.

Yldrm, yaklaan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramn tebrik ederek, ramazan ve bayramn huzur, kardelik içinde geçirilmesini diledi.

Ana Sayfaya Git