Kırklar dağı fidanlandı!

Kırklar Dağı "Fetih Ormanı"na dikilen 10 bin 918 fidanla yeşillenecek.

Haberler 17.12.2021 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrn Fethinin 1382nci yl dönümü dolaysyla geçen yl Krklar Danda oluturulan hatra ormanna 10 bin 918 fidann dikimi gerçekletirildi.

Merkez Sur ilçesindeki geçen yl Krklar Danda oluturulan ve çalmalar tamamlanan Diyarbakr Fetih 1382 Hatra Ormannda düzenlenen törende, 10 bin 918 fidan toprakla buluturuldu.

Vali Münir Karalolu, Tarihi, kültürü, çevreyi, yeili, doay azndan düürmeyenler, ehri ranta teslim etmilerdi. Bu ehrin en önemli noktas olan tarihsel, kültürel, manevi açdan Krklar Da bu ehir için önemli bir yerdir. Ama bu ehrin zirvesini maalesef kirlettiler. Kirli emelleri uruna kirlettiler.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla Krklar Danda bulunan yaplarn yklarak bölgenin temizlendiine dikkati çeken Karalolu, konumasn öyle sürdürdü:

100 MLYON LRA çÖPE

Diyarbakr Büyükehir Belediyesini o gün yönetenler Krklar Dan katlettiler. Bugün Krklar Da tekrar temizlendi. Ama bize neye mal oldu? Diyarbakr Büyükehir Belediyesine, Sur Belediyesine ve çevre, ehircilik ve klim Deiiklii Bakanlna 100 milyon lira tazminata mal oldu ama emin olun bu milletin 100 milyonunu çöpe atanlardan bizim her birimizin, her Diyarbakrlnn hesap sormas lazm. Mahkeme süreçleri tamamlanp vatandamza tazminatlar ödendiinde biz de onlara rücu edeceiz. O günkü belediye bakanna, meclis üyelerine altna imzas olan herkese o yanl o katliam bu ehri yaatan herkese hesabn sormak da bizim boynumuzun borcu olsun.

Karalolu, Krklar Danda yaptklar rekreasyon çalmalaryla vatandalarn hoça vakit geçirecekleri güzel bir mesire alan oluturduklarn belirtti.

Daha sonra fidanlarn dikimi yapld.

Programa, Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, örenciler ve çok sayda vatanda katld.

Ana Sayfaya Git