Kırklar Dağı yıkımında sona gelindi

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde türkülere konu olan tarihi Kırklar Dağı'nda, 6 yıl önce yapımına başlanan ve sonraki süreçte tartışmalara neden olan lüks konutların yıkımında sona gelindi.

Haberler 03.03.2018 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Sur ilçesinde bulunan ve türkülere konu olan tarihi Krklar Danda, 6 yl önce yapmna balanan tartmalara neden olan sonra ve mahkeme kararyla durdurma karar verilen 725 konutun ykm ilemlerinde sona gelindi. 4 parsel üzerinde 10 bloktan oluan yaplardan geriye sadece bir blok kald. Ykm ilemlerinin sona gelindii bölgede molozlarn tama çalmalar da hzlandrld. çok sayda krc ve toplayc i makinesi birbirinden ayrdklar molozlar kamyonlara yükleyip alandan çkarlmasn salyor. Moloz tama ilemlerinin tamamlanmasnn ardndan Krklar Da rekreasyon projesi kapsamnda bölgenin park olarak hizmete açlmas bekleniyor.

DAVA AçILMITI

2011 ylnda Sur Belediyesinin bölgeyi imara açmas üzerine, yaklak 370 dönüm arazi üzerine 725 konut ina edilmeye balanm ancak Proje üzerinden PKKya fon aktarld iddialar üzerine 32 kii hakknda soruturma balatlarak dava açlmt. Büyükehir ve Sur belediyelerine kayyum atandktan sonra DBPli belediyelerin imara açt bölgede yaplan konutlarn yklmasna karar verilmiti.

Ana Sayfaya Git