Kırklar Dağı’nın davası ertelendi!

Kırklar Dağı konutlarıyla ilgili Sur Belediyesi eski Başkanı Abdullah Demirbaş’ın da aralarında olduğu 32 kişi hakkında 5 yıldır devam eden dava, ertelendi.

Haberler 08.12.2021 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Krklar Da konutlaryla ilgili Sur Belediyesi eski Bakan Abdullah Demirban da aralarnda olduu 32 kii hakknda 5 yldr devam eden dava, ertelendi.

20NC DURUMASI YAPILDI

Diyarbakrda, Dicle Nehri kysnda ina edilip daha sonra yklan Krklar Da Yaam Konutlar projesinin müteahhidi olan emekli pilot Yarbay Ufuk Eser Subann ikayetiyle örgüte finansman saladklar iddiasyla aralarnda Sur Belediyesi eski Bakan Abdullah Demirban da bulunduu 32 kii hakknda 2016 ylnda açlan davann 20nci durumas görüldü. Diyarbakr 4üncü Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya sanklar katlmazken, avukatlar hazr bulundu.

DOSYADAK EKSKLKLER

Dosyaya eklenen yeni belgeleri paylaan mahkeme heyeti, sanklardan Hanifi Haram hakknda çkartlan yakalama kararnn infaz edilmediini, Nevzat Sertaç Özgen üzerinden ele geçirilen dijital materyallere ilikin inceleme tutanann dosyaya eklendiini, Türki Gültekin hakknda hazrlanan yeni iddianamenin dava dosyasyla birletirildiini açklad. Sanklardan Mustafa Mustafa Sertaç Kuyucu ile Fatma Kuyucu için yazlan yurtd talimata ise yant verilmediini, gizli tank Yldz hakknda emniyete yazlan müzekkereye yant verilmediini söyledi.

Sonrasnda söz verilen iddia makam ve sank avukatlar, dosyadaki eksik hususlarn giderilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, açklad ara kararnda eksik belgelerin beklenmesine karar vererek, bir sonraki durumay 7 Haziran 2022ye erteledi.

Ana Sayfaya Git