Kırklar dağının yüzü yenileniyor

Diyarbakır’ın göz bebeği Kırklar Dağı, hak ettiği değere kavuşuyor. Park ve Bahçeler ile Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlıkları, Diyarbakırlılar açısından oldukça önemli bir yere sahip olan Kırklar Dağı’nı vatandaşın hizmetine sunmak için çalışmalara başladı.

Haberler 17.07.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yap Yol Bakm ve Altyap Koordinasyon Daire Bakanl, çalmalar kapsamnda alann yerli ve yabanc turistler tarafndan youn ekilde ziyaret edilmesi sonucu oluan trafik skkln gidermek için harekete geçti.

Krklar Dandan Ongözlü Köprüye 750 metre uzunluunda, 15 geniliinde yeni yol açacak olan ekipler, Bavar Köprüsünden Krklar Dana kadar olan yolda çalma yürütecek. Diyarbakrllarn Krklar Dan, rahatlkla ziyaret edebilmelerini salamak amacyla ekipler, alanda otopark da ina edecek.

Krklar dann etekleri klandrlacak

Park ve Bahçeler Daire Bakanl, yaplacak altyap çalmalarn ardndan vatandalarn Krklar Dann eteklerinde hoça vakit geçirebilmeleri için 415 bin metrekarelik alanda çevre düzenlemesi ilemleri gerçekletirecek.400 bin metrekare alana çeitli türlerde aaç, çiçek ve çal dikilerek Krklar Da etekleri yeillendirilecek. 15 bin metrekare alan ise sert zeminden oluacak.

Krklar Da çevre düzenlemesinde ekipler, vatandalarn alan gece saatlerinde de rahatlkla gezilebilmesi adna klandracak, belirlenen bölümlere kamelya ve çöp kovalar yerletirecek.

Ana Sayfaya Git