Kırsalda değişim!

Yenişehir Belediyesi 'kırsal kalkınma çalıştayı' düzenledi

Haberler 17.03.2022 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Yeniehir Belediyesi Krsal Hizmetler Müdürlüü tarafndan, Krsalda Deiim Hikayesi Yazlyor temasyla çaltay düzenledi.

Krsal Kalknma çaltayna Yeniehir lçe Kaymakam ve Belediyesi Bakan Vekili Murat Beikci, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Bakan (DTSO) Mehmet Kaya , GAP Bölge Kalknma daresi Bakan Yardmcs Doç. Dr. Nusret Mutlu, Tarm ve Orman Bakanl Müaviri Dr. Ali Recep Nazl, TAGEM Genel Müdürü Dr. Nevzat Biriik, Yeniehir Belediyesi Krsal Hizmetler Müdürü Özgür Polat ve çok sayda üretici katld.

BR LK GERçEKLETRDK

çaltayn açlnda konuan Kaymakam Beikci, çevrenin ve doal kaynaklarn korunmas, tarmsal verimliliin arttrlmas ve hayvansal üretimin tevik edilmesi amacyla Diyarbakrda ilçe belediyeleri arasnda bir ilki gerçekletirerek Krsal Hizmetler Müdürlüünü kurduklarn söyledi.

Türkiyenin 5,2 milyon kiinin istihdam edildii, kii bana 10 bin dolarlk üretimin ortaya çktn belirten Beikci, Toplamda 50 milyar dolar aan bir üretim potansiyeline sahip dünyann en büyük 10. tarm üretim ekonomisine sahip bir ülke. Gda fiyatlarnda yaanan enflasyon, üretim ve tedarik zincirinde ortaya çkan skntlar, siyasi krizler, Rusya Ukrayna sava nedeniyle hububattaki krizlerle boumak zorundayz. Bu dönemde yerli ve ürün çeitliliine sahip olmak oldukça önem arz ediyor dedi.

çFTçLERMZE GRMC GÖZÜYLE BAKIYORUZ

Diyarbakrn Yeniehir ilçesinin 358 bin dekar tarm arazisine sahip ve bin 300 çiftçisinin bulunduunu aktaran Kaymakam Beikci, Bizler, ilçemizde çiftçilerimize giriimci gözüyle bakyoruz. Krsal Hizmetler Müdürlüümüzü kurduumuz ilk günden itibaren saha çalmalar ve toprak analizlerini hemen balatp, maliyetleri azaltacak, verimlilii artracak çalmalar yaptk. Önümüzdeki süreçte imdi olduu gibi çiftçilerimize gübre ve fide desteimiz olacak. laçlamalarmz drone araclyla yapacaz. GAP daremizle Manda Sütü Yetitiricilii ile ilgili çalmalar yapacaz. Mera slah ile Manda Göleti slahn imdiden balattk. Yeniehir Belediyemizin atl durumda olan 138 dönüm arazisinde kuracamz tesisimizi kadnlarmz için sebze üretimi merkezi hline getireceiz. Bu vesileyle çaltaymzn ilçemize hayrl olmasn diliyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git