Kırtasiyeciler zincir marketlere düzenleme getirilmesini istiyor

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla işlerinin biraz düzene girdiğini belirten kırtasiye esnafı, zincir marketler başta olmak üzere birçok markette kırtasiye ürünlerinin satışına düzenleme getirilmesini istedi.

Haberler 11.10.2021 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zincir marketlerin kendi alanlar dna çkarak her türlü ürünü sattn belirten Bingöldeki krtasiyeci esnaf, marketlerin krtasiye malzemesi satmasnn ilerini büyük oranda düürdüünü söyledi.

Krtasiyelerde market ürünleri satlmad gibi marketlerde de krtasiye ürünlerinin satlmamasn isteyen krtasiyeciler, devletin bu konuda bir adm atmas gerektiini belirttiler.

lerin iyi olacan düünerek ona göre hazrlk yaptk

lerinin daha iyi olacan düünerek ona göre hazrlk yaptklarn fakat istedikleri gibi bir sat yapamadklarn söyleyen krtasiyeci Ramazan Aydn, salgnda okullarn kapal olmasnn ilerini büyük oranda olumsuz etkilediini belirtti.

Baz velilerin, salgndan dolay yine okullarn kapanabilecei endiesinde olduklarn ve bu durumun satlarna yansdn ifade eden Aydn, nsanlarn alm gücünün dümesinin yannda, pandemiden sonra bütün ürünlerde olduu gibi krtasiye ürünlerinde de fiyatlar yükseldi. Bu satlar da etkiledi. Gelip iki üç defter alaca yerine bir tanesiyle yetiniyor. dedi.

Aydn, Özellikle zincir marketlerin krtasiye malzemelerini satmalar bizim iimizi zor durumda brakt. Biz gda malzemesi satamay ayn ekil marketler de krtasiye malzemesi satmasn. Devlet bu konuda bir adm atmal ve herkes kendi iini yapmal. ifadelerini kulland.

nsanlar krtasiyelerden daha çok zincir marketlere yöneliyor

Fuarlara gittik, mallarmz yazdk. u anda ödemediimiz çeklerimiz, senetlerimiz var; borçlarla kapatyoruz. diyen krtasiyeci Mehmet Ali Ata, Pandemi, bütün dünyay etkiledii gibi bizi de etkiledi, maddi konuda zor durumda kaldk. Pandemiden sonra yüz yüze eitim yaplacandan dolay biz de malzeme aldk, bir hazrln içerisine girdik. nsanlar, krtasiyelerden daha çok zincir marketlere yöneliyor, her eyleri oradan alyor. Bize tek tük eya almaya geliyorlar. Büyük marketlerin denetlenmesi gerekir. Ben u an içi çaltramyorum çünkü içinin parasn ödeyemiyorum. Devletten beklentimiz küçük esnafa destek vermesidir. Büyük zincir marketlerin her eyi satmasna izin verilmemeli. diye konutu.

sa adinolu isimli krtasiyeci ise okullarn yüz yüze eitime balamasyla birlikte yeni ürün getirdiklerini ancak istediklerin sat yapamadklarn kaydetti. adinolu, bunun nedeninin velilerin, okullarn kapanacana yönelik endiesi olduunu söyledi.

adinolu, Fiyatlarda bir yükselme var, geçen sene sattm maln üstünde bir fiyata alyorum. Bu zincir marketler çok büyük miktarda mal alp stoklayabiliyorlar ve büyük bir kr elde ediyorlar fakat biz bunu yapamyoruz. dedi.

Ailece bu krtasiye sektöründe çaltklarn belirten Adem Barman, salgndan önceki sat halen yakalayamadklarn vurgulayarak temennilerinin okullarn bir daha kapanmamas olduunu dile getirdi.

Ana Sayfaya Git