Kısıtlamayı fırsat bilen hırsızlar sanayi sitelerine dadandı

Diyarbakır’da kısıtlama dönemlerini fırsat bilen hırsızlar, sanayi sitesindeki dükkanlara dadandı.

Haberler 01.01.2021 - 00:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda kstlama dönemlerini frsat bilen hrszlar, sanayi sitesindeki dükkanlara dadand. Farkl tarihlerde gerçekletirilen hrszlk anlar güvenlik kameralarna yansrken esnaf, yetkilere seslenerek soruna çözüm bulmalarn istedi.

Edinilen bilgilere göre, geçen hafta uygulanan 56 saatlik sokaa çkma kstlamasnda hrszlar, Yeniehir ilçesi Sanayi Mahallesi 1inci Sanayi Sitesindeki farkl bloklarda birçok i yerine girerek deerli elektronik eya ile otomobil parçalarn çald. Hafta banda dükkanlarn açan esnaflar, duruma tepki gösterirken, bekçilerinin olduunu ama yetersiz kaldn ifade ederek, yetkililere çarda bulundu.

ELEKTRONK EYAYA RAZI KALIYORUZ, YETER K DEERL PARçALAR çALINMASIN

Sanayi sitesi esnaf Muhammed Takn, yedek parça ii yaptklarn ve yedek parçann genelde dar talep gören ürün olduunu söyledi. Hrszlk olaylarnn daha önce de olduunu aktaran Takn, Pandemi baladndan beri son zamanlarda sürekli hrszlk olaylaryla kar karyayz. Olaylar olduktan sonra emniyet güçlerimiz gerekeni yapyorlar. Ama bizim talebimiz olaylar olmadan önce müdahale olmas lazm. Elektronik eyaya kimi zaman raz da kalyoruz. Yeter ki dükkan içerisindeki ürünler daha deerli olduu için kimi zaman biz çalnan bilgisayar ve televizyon ismini telaffuz bile etmiyoruz. Kstlama döneminde bekçi falan var. Ama kstlamalar uzun sürdüü için bekçinin de kontrol salamas bir zor oluyor. Bunun emniyet tarafndan bir ekilde destek görmesi lazm. Buradan sanayi içerisinden baa gittiiniz zaman hemen hemen her blokta bu ekilde yansyor dedi.

Esnaf Hakan Güçlü ise kstlama zamanlarnda burada hrszlk olaylarnn artmaya baladn kaydetti. Güçlü, Burada güvenlik önlemleri dütü. Bekçimiz var, bekçi de yetersiz kalyor. Komumuzun dükkan pazartesi günü açld. Hrszlk nedeni ile 30-40 bin lira zarar olduunu gördü. Sanayide bütün esnafn tek sknts hrszlk olaylar. Günde bir iki esnafn dükkannda hrszlk oluyor dedi.

Ana Sayfaya Git