Kitap fuarı start aldı!

2-10 Ekim 2021 tarihleri aralığında Diyarbakır Fuarcılık A.Ş. (DİFAŞ) ve ALZ Grup ortaklığında Diyarbakır’da düzenlenecek olan “Mezopotamya Kitap Fuarı”nın startı verilirken, özellikle pandemiden kaynaklı endişelerin giderilmesi, aşı olmayanların fuara alınmaması gibi ek tedbirlerin alınacağını ifade edildi.

Haberler 19.08.2021 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2-10 Ekim 2021 tarihleri aralnda Diyarbakr Fuarclk A.. (DFA) ve ALZ Grup ortaklnda Diyarbakrda düzenlenecek olan Mezopotamya Kitap Fuarnn start verildi.

Katlmclk yönüyle Türkiyenin en büyük fuarlarndan biri olan ve düzenlendii her yl bu yöndeki rekorunu yenileyen Kitap Fuar için yaync, yazar ve ilgili kurum temsilcilerinden oluan bir Danma Kurulu desteiyle organize edilecek.

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odasnda bir araya gelen Danma Kurulu Üyeleri Mezopotamyann tarihi ve kültürel birikimine yakr bir fuar organizasyonu için izlenecek yol ve yöntemlerin yan sra düzenlenecek etkinlikleri de görütüler.

Toplantda, Mezopotamya markasyla bu yl ilki düzenlenecek fuarda çok dilli ve çok kültürlü bir katlmn esas alnmas, yurt içi ve yurtdndan fuara katlm salayacak olan yaynclara gerekli lojistik desteklerin sunulmas, pandemi yaylmna kar gerekli tedbirlerin alnmasna varncaya kadar bütün ince detaylar görüüldü.

YURT ç VE YURTDIINDAN YOUN LG

Kitap fuarna imdiden hem yurt içinden, hem de Kuzey Irak, ran ve dier komu ülkelerden youn bir ilginin olduuna iaret eden Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Kaya, Fuarn en iyi ekilde organizasyonu için kentteki bütün kurum ve kurulularn içinde yer alaca bir yaplanmayla çalmalarmz yürütüyoruz. Bunun için hem Diyarbakrdaki, hem de Türkiyenin farkl bölgelerinde faaliyet yürüten yayn kurulular ile sürekli iletiim halindeyiz. Danma Kurulumuzu da bu paralelde oluturmu bulunuyoruz. Kentimizin bütün bileenlerinden aldmz güçle fuarmz en yüksek katlmla ve büyük bir baaryla tamamlayacamzdan üphemiz yok dedi.

AI OLMAYANLAR ALINMAYACAK

Özellikle pandemiden kaynakl endielerin giderilmesi, a olmayanlarn fuara alnmamas gibi ek tedbirlerin de alnacana iaret eden Danma Kurulu Üyeleri, özelde Diyarbakra, genelde Mezopotamya corafyasna yakr bir fuar için üzerlerine düen her türlü görev ve sorumluluun kesintisiz yerine getirileceklerini, pandemi nedeniyle yayn kurulularn içinde bulunduklar ekonomik skntlar dikkate alnarak, katlmc firmalara her türlü destei sunmak için mevcut imknlarn seferber edileceini belirttiler.

Ana Sayfaya Git