Kız Kaçırdılar Oğul Kayıpta!

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde 6 ay önce kız kaçıran bir kişinin kardeşi, 5 gün önce kayıplara karıştı. Aile, çocuklarının kaçırılan kızın yakınları tarafından alıkonulduğunu iddia ederek, yetkililerden yardım istedi.

Haberler 08.09.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çnar ilçesine bal Bepnar köyünde ikamet eden Güler ailesinin 30lu yalardaki çocuklar Burak, gönlünü aa köydeki bir kza kaptrd. Sevgisinin karlkl olduunu örenen Burak, babasna evlenmek istediini belirterek kz ailesinden istemesi için köye gönderdi. Kzn ailesinden olumsuz cevap alan Burak Güler, yaklak 6 ay önce sevdii kz kaçrarak baba evine getirdi. Kaçrma olaynn ardndan aileler arasnda husumet olumamas için Güler ailesinin büyükleri, kaçrlan kzn ailesine giderek konunun tatlya balanmas için ellerinden geleni yapacaklarn söyledi. Kaçrlan kzn ailesi ise konunun kapanmayacan belirterek Güler ailesinin eli bo gönderdi.

çocuunun kz kaçrmasnn ardndan zorlu günler geçiren baba Lütfü Güler, kzn ailesi tarafndan çeitli dönemlerde tehdit edildiini iddia ederek, karakola bavurdu. Kz kaçrma olaynn üzerinden 6 ay geçmesinden sona Lütfü Gülerin 20 yandaki çocuu, pamuk tarlas sulad gün ortadan kayboldu. Aile, çocuklarnn kaçrlan kzn yaknlar tarafndan alkonulduunu iddia ederek, yetkililerden yardm istedi.

Kzn gönlü vard, aile vermedi

Kaybolan çocuun babas Lütfü Güler, HA muhabirine yapt açklamada büyük olunun mart aynda ailesinin vermemesi üzerine gönlünün olduu bir kz kaçrdn söyledi. Birkaç kere kar taraftan istemelerine ve kzn da gönlünün olmasna ramen ailenin kz kendilerine vermediini belirten baba Güler, Son istememizin üzerinden 10 gün geçmedi kaçrma olay meydana geldi. Kzla çocuk birbirini istiyordu. Bunun ardndan iki aile arasnda husumet balad. Kz kaçrma olayndan sonra biz aile ile konumak istedik. Arabulucular bizden para istedi, kzn babasna konuyu görümek için yaknlarmz gönderdik konumad. Birkaç defa denedik hep geri çevrildik. Kzn ailesi beni devaml takip etti gölge gibi. Yolumu kestiler, pamuk tarlama kadar geldiler, ölümle tehdit ediliyordum dedi.

Anne yataklara dütü

5 gün önce pamuk tarlasn sulamas için 20 yandaki çocuunu tek bana tarlaya gönderdiini kaydeden baba Güler, konumasn öyle sürdürdü:

5 gün önce, pamuk tarlam sulamas için 20 yandaki olumu gönderdim. Boluuma geldi yoksa onu tek bana göndermezdim bu tür olaylarn bama gelebileceini biliyordum. Akam ezan srasnda gittik baktk çocuk yok ortadan kaybolmu. Ben eminim ki kzn ailesi olumu kaçrd, hep peimizdeydiler, bizi takip ediyorlard. 5 gündür ben karakoldan eve gelmiyorum olumun bir an evvel bulunmas için her yere bavurdum. Orada oturup orada kalkyorum. Hanmm baygn dütü. Boazmzdan bir lokma geçmez oldu. Bugün 5 gündür ne su içebiliyoruz ne de yemek yiyebiliyoruz. Hasta dütük, benim tek bir çarm var yetkililer bu konuya el atsn, Cumhurbakanma, Babakanma sesleniyorum olumun bulunmasn istiyorum.

Olayn ardndan aile üyeleri zor günler geçirirken, güvenlik güçlerinin yapt çalmalarda konu ile ilgisi olabilecei deerlendirilen 2 kiinin gözaltna alnd örenildi.

Ana Sayfaya Git