Kız öptü 11 hapis geldi!

Diyarbakır'da, yolunu kestiği lise öğrencisi 16 yaşındaki P.T.'yi zorla öpen 26 yaşındaki Özgür Kılıç, 29 hapis cezası istemiyle yargılandığı davada mahkemenin 'bir daha suç işlemeyeceği kanaatiyle' yaptığı indirimle 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 18.08.2017 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianameye göre, 17 Temmuz 2016 günü saat 14.00 sralarnda stasyon Caddesinde yürüyen 16 yandaki lise örencisi P.T., bir erkek tarafndan takip edildi. Madura yolda laf atan üpheli, bir süre takip ettikten sonra P.T.yi elinden tutarak, zorla aaçlk alana götürmeye çalt. Maduru kolundan tutup bir banka oturtan üpheli, daha sonra P.T.ye sarlarak, öpmeye balad. Bu srada madur P.T., üphelinin bir anlk dalgnlndan faydalanarak kaçarken, olay gören TCDD güvenlik görevlileri küçük kzn yanna geldi. TCDD güvenlik görevlilerinin olay ihbar etmesi üzerine bölgeye gelen polis, bir giyim maazasnda çalan üpheli Özgür Klç yakalayarak, gözaltna ald. fadesinde madura sadece arkadan sarldn ve piman olduunu Klç tutuklanrken, savclk olayla ilgili soruturma balatt.

DAYIM ZORLA SARILDI

Soruturma kapsamnda tank olarak ifadesi alnan ve olay srasnda üphelinin yannda bulunan yeeni M.G., stasyon Caddesinde yürürken dayssnn madura bakarak rahatsz ettiini belirterek, Sonra madurun kolundan tutmaya çalt. Ancak, madur çlk atarak kendisini kurtard. Daym, tren istasyonunun yanna geldiinde maduru zorla banka oturttu ve kollaryla sarld. Daym bu srada maduru zorla dudaklarndan öpmeye çalt. Madurun tekrar barmas üzerine daym madurun koluna girerek köprüye doru götürmeye çalt. Ancak orada bulunan güvenlik görevleri müdahale ettidedi.

29 YIL HAPS STEM

Soruturmann tamamlanmasnn ardndan hazrlanan iddianamede, Özgür Klçn yolunu keserek zorla öptüü madura kar, cinsel istirmarda bulunduu belirtildi. üphelinin suçun ilenmesi srasnda maduru hürriyetinden yoksun braktn da belirten savc, Klçn çocuun cinsel istismar ve Kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 29 yla kadar hapisle cezalandrlmasn istedi.

SÜREKL BAYILIYORUM

ddianamenin kabul edilmesinin ardndan tutuklu sank Özgür Klçn yarglamas Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde yapld. Yarglama sürecinde Elaz Ruh ve Sinir Hastalklar Hastanesine sevk edilen sann cezai ehliyetinin tam olduu bildirildi. Davann son celsesinde savunmas alnan sank Özgür Klç, hasta olduunu ve bayldn fade ederek, Ben madurum. Cezaevinde kalamyorum. Hastaym ve tahliyemi istiyorum. Suçlamalar kabul etmiyorum. Hastalmla mücadele ediyorum. Uyku bana haram olmu. Tahliyemi istiyorumdedi.

BR DAHA SUç LEMEYECE KANAATYLE CEZA NDRM

Kararn açklayan Mahkeme, sank Özgür Klç çocuun cinsel istismar ve Kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 14 yl hapis cezasna çarptrd. Sann yarglama sürecindeki davranlar, sabka kayd olmamas ve ya itibariyle yeniden suç ilemeyecei konusunda edinilen olumlu kanaati dikkate alan mahkeme,cezann sann gelecei üzerindeki olas etkisini göz önüne alarak, Klçn cezasn 11 yl 8 aya indirdi. Sann tutukluluk halinin devamna karar verildi.

Ana Sayfaya Git