Kızılay aşevi açılışı

Kınık, "Bazı insanlarımız gerek yoksulluktan gerek hastalıktan ya da sosyal sebeplerden dolayı yemek pişirme imkanı bulamıyor. Bu insanlar için Kızılay aşevleri, hayata tutunacakları bir kapasite. Bütün bir yıl boyunca bu aşevlerimiz vatandaşlarımıza hizmet veriyor" dedi.

Haberler 22.04.2021 - 01:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet DEMR

DYARBAKIR-Türk Kzlay Genel Bakan Kerem Knk, Baz insanlarmz gerek yoksulluktan gerek hastalktan ya da sosyal sebeplerden dolay yemek piirme imkan bulamyor. Bu insanlar için Kzlay aevleri hayata tutunacaklar bir kapasite. Bütün bir yl boyunca bu aevlerimiz vatandalarmza hizmet veriyor. dedi.

FTARDA 2,5 MLYON ÖÜN YEME VATANDAA ULATIRIYORUZ

Kzlay tarafndan Ramazan Bereketini Paylaan Tüm Kalplere Hilal Olsun Türkiye sloganyla yürütülen kampanya kapsamnda, Diyarbakrn Sur ilçesindeki Dicle Üniversitesi kampüsünde kurulan Diyarbakr Aevinin açl yapld. 5 bin metrekarelik alanda, günde 10 bin kiiye scak yemek hizmeti salanacak aevinin açln Kzlay Genel Bakan Kerem Knk ile Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi beraber yapt. Açlta konuan Kzlay Genel Bakan Knk, ramazan boyunca 26 aevi ve 44 seyyar mutfakla yaklak 2,5 milyon öün iftarln vatandaa ulatrldn belirterek, unlar söyledi:

Diyarbakrda açln yaptmz aevimiz günlük 10 bin kiiye yemek çkaryor. Kzlay olarak hem bu bölgedeki faaliyetlerimizi artryoruz hem de ülke genelindeki afet, insani yardm ve kan hizmetleri gibi toplum sal noktasndaki hizmetlerimizi de artryoruz. Ramazan boyunca 26 aevimiz, 44 seyyar mutfamz, yaklak 2,5 milyon öün yemei vatandalarmza ulatryor. Bir taraftan vatandalarmzn balam olduu kurban adaklar burada yemee dönüüyor bir dier taraftan vatandalarmzn zekatlar, fitreleri, fidyeleri bu aevinde scak yemeklere dönüüp mahzun sofralar enlendiriyor. 200 bine yakn aileye kuru gda datmmz devam ediyor, 200 bini akn aileye de aylk 500er liralk nakit ramazan destei salyoruz. 40 bin aileye aylk 250er liralk mobil alveri kodlar ve alveri kartlar gönderiyoruz. Yardmlarmz arlkl olarak ailelerimize nakit olarak yapmaya çalyoruz. Tunceli, Elaz, Malatya, Diyarbakr, Adyaman, zmir ve Giresunda afetten etkilenen bölgelerimize 23 milyon liralk bir nakit destek ramazan boyunca salyoruz.

8 MLYON KYE YARDIM EL UZATIYORUZ

Yurt içinde ve dnda toplam 8 milyon kiiye yardm eli uzatmak için çabaladklarn aktaran Knk, Koronavirüs pandemisinin oluturmu olduu olumsuz artlar, vatandalarmz etkiledi. Etkilenen sektörlerdeki vatandalarmza biraz daha fazla el uzatmamz gerekiyor. Ramazan sürecinde bu kardelerimizin de dertleriyle dertlenmemiz gerekiyor. Kan ve plazma ihtiyac da devam ediyor. Bu nedenle kan hizmetlerimizi de artrmaya çalyoruz. Kzlaymz, tüm hzyla ramazan boyunca 8 milyon ihtiyaç sahibine, 1 milyonu yurt dnda olmak üzere yoksulluun, kurakln pençesinde yaayan Yemen, Somali, Sudan ve Suriye gibi ülkeler bata olmak üzere 1 milyonu yurt dnda, 7 milyonu yurt içindeki vatandalarmza elini uzatmak için çabalyor. Bu anlamda baçlarmzn ve gönüllülerimizin kymetli desteklerini bekliyoruz. Vatandalarmzn ihtiyaçlarn gidermek için 60 bin Kzlay gönüllüsü sahada çalyor dedi.

Ana Sayfaya Git